Tortilla Mexicana
Sursa Tortilla mexicana
articol scris de casutalaurei blog casutalaurei.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Aceasta reteta o am de la Brandusa careia ii multumesc tare mult ca m-a lasat s-o preiau de la ea. Nu de alta dar in varianta originala contine ingrediente ce noi nu le gasim in Romania dar reteta de mai jos e foarte buna si nu cred ca e mai prejos de cea originara. Poate putin diferita.
450 g faina pentru paine
1 lingurita sare
1/2 lingurita praf de copt
5 linguri ulei de porumb
240 ml apa fierbinte
La faina, sarea si praful de copt adaugam uleiul, amestecam putin, mai adaugam si trei sferturi din cantitatea de apa.
Amestecam cu mana si framantam bine pana ce se omogenizeaza aluatul care va avea o consistenta elastica.
Acoperim cu un servet de panza si-l lasam sa se odihneasca un sfert de ora. Impartim coca in 12 bilute si le intindem fie cu sucitorul, fie cu mana (am preferat a doua varianta) in asa fel incat sa aiba o forma rotunda (ca o clatita).
Daca le intinzi pe toate o data, pune-le cu foi de aluminiu intre ele.
Incalzim bine o tigaie nonaderenta, punem cate o tortilla iar cand incepe sa se coaca si sa se umfle, o intoarcem si pe cealalta parte.
Incalzim bine o tigaie nonaderenta, punem cate o tortilla iar cand incepe sa se coaca si sa se umfle, o intoarcem si pe cealalta parte.