Tortilla Espanola
Sursa Tortilla Espanola
articol scris de reteteilustrate blog reteteilustrate.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
6 ouă, 2 cartofi, o ceapă, 3 linguri de ulei, sare, piper.
6 ouă, 2 cartofi, o ceapă, 3 linguri de ulei, sare, piper.
Mod de preparare:
Se curăţă cartofii, se spală, se taie felii subţiri şi
se pun la foc potrivit, într-un vas cu puţină sare, timp de 6-7 minute.
Ceapa se curăţă, se spală şi se taie cubuleţe.
Ouăle se sparg şi
se bat cu furculiţa ca pentru omletă.
Într-o tigaie cu ulei se căleşte ceapa,
la foc mic, până devine aurie.
Se adaugă cartofii
scurşi de apă,
ouăle,
se condimentează cu sare şi piper după gust şi se amestecă timp de 3-4 minute.
Compoziţia se toarnă într-un vas termorezistent şi se bagă la cuptorul în prealabil încălzit, la foc potrivit, timp de 15-20 de minute
până se rumeneşte.
Apoi se răstoarnă pe o farfurie lată sau un platou şi se feliază.
Se serveşte caldă cu salată.
Poftă bună!