contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tortilla De Patatas

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Când vreau să gătesc ceva simplu și gustos, prima rețetă care îmi vine în minte este "Tortilla de patatas". Este o reteta traditionala spaniola si mi-a fost recomandata de prietenele mele care au trait in Spania si s-au bucurat de aceasta gustare. Este un soi de omleta, dar include cartofi si este mult mai gustoasa si pufoasa.

Ingrediente (pentru o portie cu diametrul de 22 cm.):

- o ceapa mica (optional)
- 6-7 cartofi medii
- 7 oua
- 100 ml. lapte
- un praf de sare
- ulei pentru prajit

Mod de preparare:

Cartofii se curata, se spala si se taie in felii subtiri fiid pregatiti pentru prajire. Daca vreti, inainte de a pune cartofii, puteti toca marunt o ceapa mica si o puteti pune la prajit, dar aveti grija sa nu se rumeneasca, ci sa ramana alba. Si este de preferat sa folositi o tigaie de teflon, pentru ca tortilla sa nu se lipeasca mai tarziu. Dupa prajirea cepei, puneti deasupra cartofii feliati si prajiti-i la foc mic. 
In timp ce se fac cartofii, pregatiti ouale intr-un vas. Se bat bine cu un praf de sare, iar laptele il adaugati incetul cu incetul.
Cand cartofii sunt prajiti, scoateti-i intr-o sita si lasati-i sa se scurga bine de ulei. In tigaie, nu mai lasati ulei deloc de aceasta data si o puneti la loc pe foc. Amestecati cartofii intr-un vas cu ouale batute. Eu, mai adaug ceva condimente cateodata precum oregano, basil sau piper.
Odata amestecate, ingredientele se varsa inapoi in tigaie si se prajesc la foc mic. Miscati tigaia pentru a nu da tortillei sansa de a se lipi. Veti stii ca s-a copt corespunzator cand se va misca foarte usor in tigaie, fara sa se lipeasca absolut deloc. 
Urmeaza sa o intoarceti pe cealalta parte, cu ajutorul unei farfurii plate, mai mare in diametru decat tigaia. Lasati-o sa alunece de pe farfurie usor inapoi pe tigaie, dar pe cealalta fata si acoperti cu un capac. Asteptam sa se coaca si pe cealalta parte, miscand la fel tigaia. Va avea o culoare aurie si va ramane intreaga.
Se poate servi si calda si rece, simpla sau alaturi de orice fel de carne doriti.
Noi o preferam simpla, langa o salata si niste garlic bread (paine cu usturoi la cuptor).

Pofta buna!



***

Ingredients:

- a small onion (optional)
- 6-7 medium size potatoes
- 7eggs
- 100 ml.milk
- a touch of salt
- oil for frying

Preparation:

You peal, wash and cut the potatoes in thin slices, getting them ready for frying. If you want, before starting to fry the potatoes, you can chop an onion and fry it in the pan with the oil, but don't let it turn brown. Plus, I reccomend a teflon pan, so that the tortilla won't stick to it. After frying the onion, put the sliced potatoes on top and fry them on small fire.
While the potatoes are frying, get the eggs ready. You mix them well with some salt and ad the milk slowly.
When the potatoes are fried, take them out of the pan and let them dry a bit. Take all the oil out from the pan and put it back on the fire.In a bowl, mix well the potatoes with the eggs.At this point, sometimes, I add some spices like oregano, basil or pepper.
Once you mixed all the ingredients, put them back in the pan and fry them on small fire. For the tortilla not to get stuck on the pan, just move the pan from time to time. You will know that it is done when it moves very easy in the pan, while you move it.
You will have to turn it on the other side too and you can do that with a plate, bigger than the pan. After you moved it on the plate, let the tortilla slide easily back in the pan, but on the other side and cover it. Move in the same way the pan and wait until it is done on the other side too. It will turn golden and it will stay in one piece, just like a pie.
You can enjoy it warm or cold, simple or next to your favorite type of meat.
We like it simple, next to a nice salad and some garlic bread.

Enjoy!