contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tortilla De Patatas - Omleta Spaniola

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Astazi v-am pregatit o omleta spaniola ca la mama lui acasa. Mai precis, ca la mama lui M., colegul meu de la cursul de germana, care a fost foarte dragut si si-a sunat mama ca sa fie sigur ca imi da o reteta cat mai completa.
Danke sehr M., die Tortilla hat mir sehr gut geschmeckt!
Si in atentia gurmanzilor: ocolul Pamantului in 50 de retete alaturi de Farfuridi. Calatorie placuta!


Ingrediente pentru 3-4 portii:
  • 5 oua
  • 3 cartofi
  • 1 ceapa mica
  • ulei
  • sare

Ceapa maruntita se caleste in putin ulei. Cand ceapa s-a inmuiat, se adauga cartofii taiati cuburi (~1/2 cm). Se sareaza dupa gust si se adauga destul ulei incat aproape sa acopere cartofii. Se aseaza un capac peste tigaie si se lasa la prajit, la foc potrivit, cca 25-30 minute. Nu uitati sa amestecati din cand in cand! Cand cartofii sunt facuti, fara fie arsi, se scurg de ulei si se amesteca cu ouale batute si sarate ca pentru omleta. In tigaie ramane foarte putin ulei. Se toarna amestecul peste uleiul incins si se da focul la minim. Cand omleta s-a prajit, se intoarce si pe partea cealalta - fie invartind tortilla in aer (eu nu ma bag la asa ceva!), fie cu ajutorul unei palete, fie se intoarce tigaia astfel incat tortilla sa ramana in capac, lasand apoi omleta sa alunece inapoi in tigaie.
Tortilla este buna atat calda cat si rece, la micul dejun sau ca gustare. La mine a alunecat foarte bine alaturi de o salata si un pahar cu bere rece.
Pofta buna!
Un pont de la M.: daca nu va place tortilla prea uscata, luati-o de pe foc cat inca ouale nu sunt complet prajite.
Si un pont de la mine: folositi o tigaie mai mica pentru o tortilla mai inalta!