Tortilla Cu Sparanghel Si Rucola
articol scris de Pasiunesiculoare blog Pasiunesiculoare
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Am folosit:
6 tije de sparanghel verde
2 oua + 1 albus
1 cartof dulce potrivit(puteti folosii cartofi normali)
6 rosioare cherry
1 "mana" frunze rucola
1 ceapa verde
unt pentru prajit
100 ml smantana lichida
sare, piper, nucsoara
Sparanghelul l-am curatat de partea lemnoasa, l-am taiat in bucati de circa 5 cm si l-am pus la fiert in apa cu sare pana se inmoaie, dar nu foarte mult.
Cartoful l-am curatat si pe el(dar puteti sa-l puneti la fiert in coaja), dupa ce a fiert il lasam la racit si apoi il taiem rondele, nici foarte subitiri(eu l-am dat prin madolina si a fost putin cam subtire) nici prea groase.Daca sunt pre subtiri, riscati sa se sfarame in tigaie.
Cat fierb cele doua curatam , spalam si uscam rucola.O parte o tocam, pastrand cateva fire pentreu decor. Ceapa am taiat-o rondele si am pus-o la rumenit in unt(o bucatica mica cat o aluna de padure), dupa care am adugat cartofii si i-am lasat in jur de 5 minute, apoi am adaugat rosiile taiate pe jumatate si sparanghelul si am mai lasat 2 minute.
Ouale le-am batut cu smantana si condimentele, apoi am adaugat rucola tocata si le-am pus peste cartofi si sparanghel.De aici puteti ori sa lasati tigaia pe foc la foc mediu, ori sa faceti ca mine si sa o puneti sa se faca in cuptor, DAR atentie daca puneti la cuptor va trebuie o tigaie ori cu maner detasabil, ori din acelas material ca si tigaia.
Eu am dat la cuptorul preincalzit la 250 grade, iar cand am introdus tigaia am micsoarat la 170 grade si am lasat-o pana a devenit aurie deasupra.
Daca o faceti pe aragaz dupa ce s-a inchegat oul puteti sa o dati 3-4 minute la cuptor pentru a forma acea crusta frumoasa.
O mica precizare, puteti pune 3 oua sau numai albusuri, in functie de cum va place mai mult.Eu am preferar 2 oua si un albus ca sa devina mai pufoasa.
Pofta buna!