Tortilla Cu Cartofi, Branza Si Mazare
articol scris de Xtina2005 blog gustative.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Tortilla asta e o ocazie excelenta sa scapi de toate resturile alea care zaceau de catva timp in frigiderul tau. Sunt sigura ca ai si tu o bucatica de branza aproape uscata, sau vreo ramasita de fripturica, carnat, salam, si niste cartofi plus cateva legume, care sa completeze si sa dea volum si gust acestei omlete spaniole. Asa ca lasa-ti imaginatia - sau continutul frigiderului- sa te inspire si purcede la treaba!
Apropos, trebuie neaparat sa va zic cea mai misto varianta pe care am gasit-o de a pregati ciupercile: le pun pur si simplu in tigaia antiaderenta incinsa bine, fara grasimi, si se fac in suc propriu. Am impresia ca gustul de "ciuperca" se pastreaza cel mai bine asa.
Cu ocazia asta am salvat si un avocado care-si facuse suficient veacul prin sertarul de legume si l-am intovarasit cu niste rosii pentru o salata colorata, stropita cu zeama de lamaie.Yummi ;)
Ingrediente (3-4 portii):
*6 oua
*2 lingurite de pesto sau divese ierburi tocate (optional)
*un cartof mare, fiert, taiat cubulete sau felii
*2 fire de ceapa verde, taiate marunt
*o mana de mazare congelata si/ sau ciuperci sotate
*o mana generoasa de branza rasa
*2-3 linguri de ulei
Preparare (20 minute):
1.Bate ouale si asezoneaza-le, adauga pesto daca ai, cartofii, ceapa, mazarea, ciupercile si branza.
2.Da drumul la cuptor. Intr-o tigaie pe care o poti baga si la cuptor, incinge uleiul si adauga amestecul de oua si legume. Las-o la foc mic, cam 10 minute, pana "prinde" putina crusta dedesubt, apoi transfera tigaia in cuptor pana cand se rumeneste. Serveste imediat, cu salata.
Enjoy!