Tortilla Chips
Sursa Tortilla Chips
articol scris de myfancycake blog My Fancy Cake
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Chips-urile!!! Una dintre placerile noastre vinovate!
Hipercalorice, pline de grasimi si E-uri ne fac sa ne simtim mai bine de fiecare data.
Dar ce ziceti de o varianta care sa contrazica cele de mai sus?
O varianta sanatoasa, home-made!
Cu siguranta o sa va placa!
Chiar daca postul este pe final poate mai aveti timp sa ii pregatiti.
Pentru un efect maxim serviti aceste tortilla chips alaturi de sos mexican.
Ingrediente: 1 punga porumb congelat (450 gr), 2 linguri seminte de canepa, 1 lingura tarate de psyllium, 1 lingurita sare mare, 1 lingurita boia, 1 varf de lingurita chilli
Semintele de canepa si taratea de psyllium le-am achizionate de la un magazin cu produse naturiste.
In privinta condimentelor puteti face orice combinatie dupa gustul fiecaruia.
Dezghetam porumbul si il punem intr-o sita la scurs.
Il punem in bolul robotului alaturi de toate condimentele si de seminte. Mixam pana obtinem o pasta omogena. E posibil sa mai ramana bucatele de boabe, dar nu este nicio problema. Nu va chinuiti sa obtineti o pasta foarte fina.
Acoperim tava cuptorului cu hartie de copt, apoi intindem acest amestec intr-un strat subtire. Taiem chipsurile sub forma de triunghiuri.
Introducem tava in cuptor la 100 grade Celsius pentru 6 ore astfel incat aceste chips-uri sa se usuce bine. Eu am pus tava pe nivelul 2 de jos. Daca vi separe ca se coloreaza prea repede reduceti temperatura.
Dupa 4,5 ore putem intoarce hartia de copt astfel incat sa se usuce pe ambele fete.
Dupa ce s-au uscat stingem focul si le desfacem de pe hartia de copt.
Nu le lasati sa se raceasca pe hartie, deoarece se vor lipi.
Pofta buna!