Tortilla Chips
articol scris de Ramona-Monica blog hypnosecakes.wordpress.com
Ingrediente Tortilla:
- 1 1/2 cana faina de malai
- 1 1/4 cana apa
- 1 lingurita sare
- 2 lingurite ulei
Mod de preparare Tortilla:
Se incalzeste apa pana aproape de punctul de fierbere. Se pune intr-un castron mai mare faina de malai (nu faina de malai grisata), se adauga sarea, 1 lingurita ulei si apa si se amesteca cu o lingura pana incepe sa se lege (se pot folosi si alte condimente dupa gust). Se imparte aluatul obtinut in 12 parti egale, din care se fac bile. Fiecare bucata de aluat se intinde intre doua hartii de copt sau hartie cerata pana ajung la aproximativ 14-15 cm. Se incalzeste foarte tare o tigaie de teflon, sau altfel de tigaie, dar sa nu se lipeasca. Se indeparteaza aluatul de pe hartie, se pune in tigaie si se coace pe ambele parti pana devine aurie, aproximativ 30 secunde pe o parte. Tortilla obtinuta se inveleste intr-un prosop pana sunt toate coapte.
Mod de preparare Tortilla Chips:
Tortilla obtinuta mai sus se unge cu ulei se taie in 8, obtinandu-se triunghiuri, se aseaza intr-o tava cu partea data cu ulei in sus, se presara sare sau alte condimente si se da la cuptor la 190 grade pana incep sa se rumeneasca si sa devina de consistenta unor chips-uri, atentie sa nu devina maronii pentru ca vor fi amare. Se pot servi cu: salsas, garnishes sau guacamole.
Filed under: Antreuri, Preparate de post