Tortellini Cu Ciuperci, şuncă şi Sos Alb
articol scris de martisor blog spoonschallenge.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Oh, da! Pasteee! Sau nu. Mă feresc de paste ca... de cel mai interzis lucru dintre tot ce-i de mâncat. Şi asta pentru că atunci când spui paste, spui carbohidraţi în stare pură. Respectiv kilograme. Fericiţi cei care nu trebuie să se ferească de carbohidraţi. Dar acum e oricum prea târziu. Faptul e consumat! Şi cu ce poftă încă!
Aşadar, unde nu ştiam eu ce-aş mai putea bucătări... mi-a sărit în faţa ochilor
- o pungă cu tortellini. Cu ciuperci. Şi dacă tot le-am promis că le iau acasă, am mai pus în coş:
- 200g şuncă ţărănească, merge la fel de bine şi o bucată de bacon;
- tot cam la vreo 2-300g smântână;
- şi o bucată de parmezan, tot vreo 200 de grame cu care m-am luptat încercând să o dau pe răzătoare. Asta probabil ca reminder că dacă tot mănânci paste să nu uiţi să recuperezi prin efort.
Şi cred că asta-i tot!
Am prăjit câteva minute şunca tăiată fâşiuţe, apoi am turnat deasupra smântâna.
Aviz celor mai grei de cap, ca mine, care nu au mai gătit astfel de paste - smântâna nu trebuie să stea pe foc. Dupa ce se prăjeşte şunca, închizi focul, dar laşi tigaia tot pe aragaz. Cât numai să se încălzească puţin smântâna, să nu mănânci paste reci. Dacă apucă să se încingă, se subţiază prea tare şi te alegi cu un lapte brânzăcios. Ori eu vroiam sos cremos!
După ce am învăţat cum stă treaba şi cu smântâna, am turnat deasupra parmezanul şi am amestecat.
Câteva linguri de sos peste tortellini fierte corespunzător, încă un dram de parmezan presărat pe deasupra şi gata masa! Enjoy!