Tortellini Aglio, Olio, Prezzemolo E Peperoncino
articol scris de aphextwinz blog aphextwinz.wordpress.com
De ce tortellini si de ce patrunjel peste reteta clasica? Pentru ca sunt in curs de golire a micilor portioare de diverse din congelator (gen tortellini) si pentru ca am patrunjel si cred ca merge.
Am scos listutele la bifat si vad ca mai am ascunsi pe undeva si cativa crevetei mici, ceea ce inseamna ca sosul asta va ajunge si pe ei, asa bine mi-a priit.
Pastele fiind proaspete (congelate de proaspete) fierb repede, sosul se face imediat, am tocat patrunjelul cu usturoiul (din ala bun, egiptean, recomand, am mai zis, daca vedeti, nu ezitati).
Am pus in ulei de masline fulgi de ardei iute (iuteeee, ieri am desfacut pachetelul si l-am pus in borcanel, am stranutat vreo ora, m-au usturat toti porii fetei, iute rau, ce mai), patrunjelul si usturoiul si am incalzit pe foc, nu am prajit, am lasat cat sa se degaja aromele, sa dea cateva clocote dar fiecare sa isi pastreze culoarea si sa se inmoaie doar putin.
Si, dupa cum stiti, asta e toata reteta, chiar nu ma gandeam ca merge asa de bine cu tortellini, dar merge. Am mai ras doar nitel parmezan pe deasupra si am rasnit putin piper.
De vis, abia astept sa dau si in crevetei, cu putinul sos ramas si, poate, cu nitel orez, ma mai gandesc.
Imi plac mult retetele de paste simple, cu conditia sa fie pastele bune (astea proaspete de la Mega sunt exceptionale, bine, sunt si scumpe) si sa fie totul cat mai simplu, cand vad cum face tante pastele la cantina stiu sigur ca intr-un loc unde mancarea gatita la cazan e buna si corecta, ca la mama acasa, niciodata nu vor fi pastele bune. Dar ce ma bag eu?
rororo