Torta Di Panettone Con Mele E Amaretti
articol scris de Danelutza blog danielaincucina.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Reciclam ca sa nu aruncam...
Ingrediente pentru 10-12 persoane:
* 400 g de panettone
* 3 mere
* 200 g zahar
* 4 oua
* 75 g picromigdale
* 50 g unt
* 50 g amidon alimentar
* 1,2 l lapte
* un pachetel praf de copt (16 g)
* 4 linguri rom (nu esenta, ci rom de baut...
* 1 lingurita scortisoara praf
* un virf de cutit de sare
Rupem bucatele panettonele (poate fi si cozonac) si-l punem intr-un vas destul de incapator, iar deasupra turnam laptele si lasam asa pentru cel putin o ora.
Adaugam apoi picromigdalele macinate, merele curatate si taiate bucatele mici, zaharul, ouale, amidon alimentar cernut impreuna cu praful de copt, scortisoara, romul, sarea si amestecam pentru inceput cu o lingura de lemn, apoi mixam pentru a obtine o compozitie cit de cit, omogena.
Intr-o tava rotunda cu diamnetrul de cca 30 cm, unsa cu unt, rasturnam toata compozitia (care mie mi s-a parut un fel de ciorba si ma gindeam ca ajunge tot in chiuveta...), deasupra punem celalalt mar spalat si taiat feliute subtiri, untul ramas taiat bucatele si bagam tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade, timp de 1 ora si 10 minute. Eu am pus compozitia intr-o tava dreptunghiulara tapetata cu hirtie de copt.
Scoatem din cuptor, lasam sa se raceasca bine si servim cu furculita si cutitul, feliute taiate. La talpa are consistenta cremsnitului... iar dupa gustul meu, ajungeau doar 100 g de zahar. Asa arata pe talpa placintuta, cum am spus destul de molcuta... Se serveste rece, cel mai bine a doua zi, posibil dupa ce a stat in frigider sau intr-o camera racoroasa. Alaturi de un pahar de lapte caldut, e delicioasa...
Adaugam apoi picromigdalele macinate, merele curatate si taiate bucatele mici, zaharul, ouale, amidon alimentar cernut impreuna cu praful de copt, scortisoara, romul, sarea si amestecam pentru inceput cu o lingura de lemn, apoi mixam pentru a obtine o compozitie cit de cit, omogena.
Intr-o tava rotunda cu diamnetrul de cca 30 cm, unsa cu unt, rasturnam toata compozitia (care mie mi s-a parut un fel de ciorba si ma gindeam ca ajunge tot in chiuveta...), deasupra punem celalalt mar spalat si taiat feliute subtiri, untul ramas taiat bucatele si bagam tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade, timp de 1 ora si 10 minute. Eu am pus compozitia intr-o tava dreptunghiulara tapetata cu hirtie de copt.
Scoatem din cuptor, lasam sa se raceasca bine si servim cu furculita si cutitul, feliute taiate. La talpa are consistenta cremsnitului... iar dupa gustul meu, ajungeau doar 100 g de zahar. Asa arata pe talpa placintuta, cum am spus destul de molcuta... Se serveste rece, cel mai bine a doua zi, posibil dupa ce a stat in frigider sau intr-o camera racoroasa. Alaturi de un pahar de lapte caldut, e delicioasa...