Tort Yummy Cu Morcovi – Carrot Cake
articol scris de divainbucatarie blog divainbucatarie.ro
Aveam de gand sa fac acest tort pentru Paste, dar cum sunt o pofticioasa inraita, nu am rezistat. Multi sunt reticenti la ideea de morcov in prajituri, dar dulceata acestuia in combinatie cu aroma de portocala si scortisoara ma determina sa spun ca o felie este mult prea putin si cu siguranta vor mai cere una.
INGREDIENTE:
Pentru blat:
3 oua
175 g zahar
100 ml ulei
150 g morcov ras
170 g faina
1 lingurita bicarbonat de sodiu
1 lingura praf de copt
1 lingurita scortisoara
1 praf de sare
100 g stafide muiate in 3 linguri de lapte si rom
coaja rasa de la 1 portocala
Pentru crema:
125 g crema de branza Philadelphia
sucul si coaja rasa de la 1/2 portocala
175 g zahar pudra
2 linguri de frisca
Pentru topping:
nuci macinate
PREPARARE:
Incalzim cuptorul la 180°C. Apoi incepem sa preparam tortul mixand ouale cu zaharul pana devin cremoase.
Adaugam uleiul si faina pe care am amestecat-o in prealabil cu restul ingredientelor solide (scortisoara, praf de copt, bicarbonat, sare). Amestecam usor cu un tel pana se omogenizeaza compozitia.
Acum putem integra morcovul, coaja de portocala si stafidele. Amestecam pana cand morcovul si stafidele sunt distribuite uniform in toata compozitia.
Turnam aluatul moale intr-o forma tapetata cu hartie de copt si o dam la cuptor. Coacem blatul 40 de minute, apoi il scoatem si il lasam se raceasca primele 5 minute in forma, apoi il scoatem si il punem pe un grilaj metalic.
Pentru a realiza crema mixam toate ingredientele. O lasam sa stea apoi in frigider pana se raceste blatul tortului. Ungem tortul cu crema de branza, tapetam cu nuci macinate si servim.
Pofta buna!