Tort Vladut
Sursa Tort Vladut
articol scris de myfancycake blog My Fancy Cake
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Bine v-am regasit dragii mei!
Dupa o lunga absenta, incepem un nou sezon de retete alaturi de un minunat tort de botez...
Tortul micului Vladut.
Doresc si pe aceasta cale sa ii urez micului Vlad sa fie sanatos si sa aiba parte de multa, multa fericire alaturi de parintii lui.
Tortul are un blat de vanilie, mousse de ciocolata cu lapte si mousse de mascarpone cu fructe de padure.
Cantitatile prezentate mai jos sunt pentru un tort cu diametrul de 24 de cm.
Blat: 6 oua, 6 linguri ulei, 250 gr zahar, 225 gr faina, 1 praf de sare, 2 plicuri zahar vanilat
Mousse de ciocolata cu lapte: 100 gr ciocolata cu
lapte Heidi, 50 gr unt, 75 gr zahar, 50 ml lapte, 200 ml smantana
pentru frisca, 1 plicuri intaritor frisca, 10 gr gelatina alimentara, 1
lingura esenta rom
Mousse de mascarpone: 500 gr mascarpone, 200 ml smantana pentru frisca, 10 gr gelatina alimentara, 200 gr ciocolata alba Heidi, 250 gr fructe de padure
Sirop: 200 gr zahar, 400 ml apa, 2 linguri rom
Pentru blat batem albusurile spuma cu praful de sare. Adaugam zaharul amestecat cu zaharul vanilat, lingura cu lingura continuand sa mixam 15-20 de minute. Adaugam apoi uleiul si galbenusurile pe rand.
Incorporam faina amestecand usor cu lingura prin rasturnare.
Coacem blatul timp de 45 de minute la 180 de grade. Cand se receste taiem blatul astfel incat sa obtinem 3 felii.
Pentru mousse-ul de ciocolata cu lapte:
punem laptele cu zaharul si cu untul pe foc mic.Cand untul este topit adaugam ciocolata si amestecam pana ce aceasta este topita. In crema de ciocolata cu lapte adaugam esenta de rom. Lasam la racit.
punem laptele cu zaharul si cu untul pe foc mic.Cand untul este topit adaugam ciocolata si amestecam pana ce aceasta este topita. In crema de ciocolata cu lapte adaugam esenta de rom. Lasam la racit.
Intre timp batem smantana cu intaritorul de frisca.
Amestecam crema rece cu frisca.
Hidratam gelatina timp de 10 minute in apa. Topim gelatina la foc mic si o amestecam in mousse.
Pentru mousse-ul de mascarpone:
Incalzim intr-o craticioara smantana pentru frisca, fara a o fierbe. Cand este calda adaugam ciocolata alaba rupta in bucatele mici. Amestecam energic pana se topeste ciocolata, apoi lasam la racit.
Intr-un bol mixam mascarponele, apoi adaugam crema de ciocolata alba.
Hidratam gelatina timp de 10 minute in apa. Topim gelatina la foc mic si o amestecam in mousse.
Pentru sirop: caramelizam zaharul, apoi adaugam apa. Fierbem pana cand este topit zaharul, apoi adaugam romul. Lasam la racit.
Pentru a monta tortul captusim o tava de tort cu pereti detasabili cu folie alimentara. Aranjam primul blat insiropat turnam mousse-ul de ciocolata cu lapte, acoperim cu al doilea blat insiropat, jumatate din mousse-ul de mascarpone, fructele de padure distribuite uniform, restul de mousse si incheiem cu al treilea blat insiropat.
Lasam la rece pana a doua zi apoi il decoram dupa plac.
Pofta buna!