contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort “vezuviu”

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
tort Vezuviutort Vezuviutort Vezuviutort Vezuviutort Vezuviutort Vezuviu

Aceasta reteta a fost creata dintr-o intamplare happy Conul “vulcanului” s-a format datorita presiunii formate in interiorul vasului in care era asezata coca pentru blat. Vazand cum a crescut am decis sa-l ornam in asa fel incat sa para un vulcan. Iata ce a iesit …

Ingrediente

Blatul

  • 8 oua
  • 1 cana* cu lapte
  • 3/4 cana* cu ulei
  • 2 cani* cu zahar
  • 2 plicuri cu praf de copt
  • 2 plicuri cu zahar vanilat
  • sare
  • 3 1/2 – 4 cani* de faina

* cana este una normala, pentru apa (nu este cescuta pentru cafea!)

Crema

  • 1 pachet de “Crema pentru prajituri” de la Dr. Öetker
  • 1 pachet de “Frisca” de la Dr. Öetker
  • 100-150 g de dulceata curgatoare

Siropul

  • zeama de la 1/2 portocala
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 200 ml apa
  • 100 g zahar
  • 50-100 g dulceata foarte subtire si curgatoare

Mod de preparare

Blatul se prepara exact ca si checul Flory, numai ca de aceasta data se foloseste o oala de 4 litri pentru mancare.

Se prepara siropul din ingredientele specificate mai sus si apoi se lasa sa se raceasca.

Cand blatul s-a racit se sectioneaza (in 3 sau 4) lasand separat conul “vulcanului”, dupa care se insiropeaza.

In functie de preferinte puteti pune ca si umplutura pe feliile taiate: ananas, portocale, mandarine, zmeura, mure, afine, diverse creme de la Dr. Öetker, budinca etc.

Dupa ce toate cele 4 sectiuni au fost ornate si puse una peste cealalta, se pune deasupra conul “vulcanului”. Se orneaza cu frisca lasand conul “vulcanului” fara ornament.

La final pe conul “vulcanului” se pun 5-6 fasii de “lava” din dulceata aproape lichida (pentru a putea lasa impresia de curgere).

The post Tort “Vezuviu” appeared first on Retetele Bunicii .ro.