Tort “vezuviu”
articol scris de retetelebunicii blog retetelebunicii.ro
Aceasta reteta a fost creata dintr-o intamplare Conul “vulcanului” s-a format datorita presiunii formate in interiorul vasului in care era asezata coca pentru blat. Vazand cum a crescut am decis sa-l ornam in asa fel incat sa para un vulcan. Iata ce a iesit …
Ingrediente
Blatul
- 8 oua
- 1 cana* cu lapte
- 3/4 cana* cu ulei
- 2 cani* cu zahar
- 2 plicuri cu praf de copt
- 2 plicuri cu zahar vanilat
- sare
- 3 1/2 – 4 cani* de faina
* cana este una normala, pentru apa (nu este cescuta pentru cafea!)
Crema
- 1 pachet de “Crema pentru prajituri” de la Dr. Öetker
- 1 pachet de “Frisca” de la Dr. Öetker
- 100-150 g de dulceata curgatoare
Siropul
- zeama de la 1/2 portocala
- zeama de la 1/2 lamaie
- 200 ml apa
- 100 g zahar
- 50-100 g dulceata foarte subtire si curgatoare
Mod de preparare
Blatul se prepara exact ca si checul Flory, numai ca de aceasta data se foloseste o oala de 4 litri pentru mancare.
Se prepara siropul din ingredientele specificate mai sus si apoi se lasa sa se raceasca.
Cand blatul s-a racit se sectioneaza (in 3 sau 4) lasand separat conul “vulcanului”, dupa care se insiropeaza.
In functie de preferinte puteti pune ca si umplutura pe feliile taiate: ananas, portocale, mandarine, zmeura, mure, afine, diverse creme de la Dr. Öetker, budinca etc.
Dupa ce toate cele 4 sectiuni au fost ornate si puse una peste cealalta, se pune deasupra conul “vulcanului”. Se orneaza cu frisca lasand conul “vulcanului” fara ornament.
La final pe conul “vulcanului” se pun 5-6 fasii de “lava” din dulceata aproape lichida (pentru a putea lasa impresia de curgere).
The post Tort “Vezuviu” appeared first on Retetele Bunicii .ro.