Tort Valentine
Sursa Tort Valentine
articol scris de laura_dachman blog lauradfood.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Dificultate : medie
Cantitate : 8 portii
Timp de preparare : 1 ora
Ingrediente
Pentru aluat
- 8 albusuri
- un praf de sare
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 200 gr zahar pudra
- 1 plic zahar vanilat Bourbon
- 120 gr faina
- 1 lingurita praf de copt
- 1 lingurita colorant alimentar rosu, optional
- 100 ml lichior de ciocolata
Pentru umplutura
- 200 gr ciocolata amaruie
- 3 albusuri
- 1 plic zahar vanilat Bourbon
- 100 gr zahar pudra
- 30 gr pudra de cacao
- 20 gr gelatina
Preparare
- Se incalzeste cuptorul la 200⁰C.Se unge cu unt si se tapeteaza cu faina o tava in forma de inima.
- Pentru aluat, se bat albusurile spuma cu un praf de sare.Se adauga esenta de vanilie, zaharul vanilat Bourbon si treptat se adauga zaharul pudra, mixand pana cand albusurile devin spuma tare. Intr-un vas se amesteca faina cu parful de copt apoi se cerne deasupra albusurilor si se amesteca usor.Se adauga colorantul alimentar si se mixeaza.Se toarna aluatul in tava pregatita si se da la cuptor 30-35 minute, pana cand a crescut si la inserarea unei scobitori in centru aceasta va iesi curata.Se lasa blatul sa se raceasca apoi se taie in jumatate, pe orizontala si ambele blaturi se insiropeaza cu cate 50 ml lichior de ciocolata
- Pentru umplutura, se inmoaie gelatina in 100 ml apa rece 10 minute, apoi se incalzeste usor, dar nu se fierbe ! Se topeste ciocolata la bain-marie.Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.Se adauga zaharul vanilat Bourbon si treptat se adauga zaharul pudra, mixand pana cand albusurile devin spuma tare apoi se inglobeaza ciocolata topita.Se adauga pudra de cacao, se amesteca apoi se inglobeaza si gelatina preparata.
- Se aseaza primul blat de tort pe o farfurie, se unge cu o parte din umplutura, deasupra se aseaza cel de-al 2-lea blat apoi intreg tortul se imbraca in umplutura ramasa si se da la rece 2 ore.Tortul se decoreaza dupa placul fiecaruia.