contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort Usor Cu Ciocolata Si Cafea

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Dificultate : redusa

Timp de preparare : 1 ora

Cantitate : 8 portii

Ingrediente

Pentru blaturi

  • 3 oua mari
  • 85 gr zahar tos
  • 70 gr faina alba
  • 1 lingura faina de malai
  • 2 linguri cacao
  • ½  lingurita praf de copt

Pentru umplutura

  • 25 gr ciocolata cu mar si scortisoara, tocata
  • 1 lingura cafea
  • 300 gr iaurt
  • 1 pliculet de gelatina, preparat comform intructiunilor de pe ambalaj
  • 5 linguri zahar pudra

Pentru decor

  • 25 gr ciocolata cu mar si scortisoara, topita

 

Preparare

  • Incalzeste cuptorul la 180C.Unge cu unt 2 forme rotunde de 20 cm diametru.Bate ouale cu zaharul timp de 5-10 minute pana cand se vor ingrosa si isi vor mari volumul.
  • Cerne faina alba cu faina de malai, cacaoa si praful de copt.Inglobeaza amestecul cu faina la ouale batute.Imparte aluatul in forme si coace-l 20-25 minute pana cand la inserarea unei scobitori in centru aceasta va iesi curata.
  • Pentru umplutura, topeste ciocolata cu cafeaua.Intr-un vas amesteca iaurtul cu gelatina preparata si zaharul pudra.Imparte iaurtul in jumatate iar intr-una din jumatati adauga ciocolata cu cafeaua.Da cele 2 feluri de iaurt la rece pana se vor intari usor.
  • Pentru asamblare, aseaza un blat de tort pe o farfurie si unge-l cu iaurtul alb.Aseaza deasupra celalalt blat si unge-l cu iaurtul cu ciocolata.Stropeste tortul cu ciocolata topita si serveste-l.








Articol recomandat de lauradfood.blogspot.com