Tort Usor Cu Ciocolata Si Cafea
articol scris de laura_dachman blog lauradfood.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Dificultate : redusa
Timp de preparare : 1 ora
Cantitate : 8 portii
Ingrediente
Pentru blaturi
- 3 oua mari
- 85 gr zahar tos
- 70 gr faina alba
- 1 lingura faina de malai
- 2 linguri cacao
- ½ lingurita praf de copt
Pentru umplutura
- 25 gr ciocolata cu mar si scortisoara, tocata
- 1 lingura cafea
- 300 gr iaurt
- 1 pliculet de gelatina, preparat comform intructiunilor de pe ambalaj
- 5 linguri zahar pudra
Pentru decor
- 25 gr ciocolata cu mar si scortisoara, topita
Preparare
- Incalzeste cuptorul la 180⁰C.Unge cu unt 2 forme rotunde de 20 cm diametru.Bate ouale cu zaharul timp de 5-10 minute pana cand se vor ingrosa si isi vor mari volumul.
- Cerne faina alba cu faina de malai, cacaoa si praful de copt.Inglobeaza amestecul cu faina la ouale batute.Imparte aluatul in forme si coace-l 20-25 minute pana cand la inserarea unei scobitori in centru aceasta va iesi curata.
- Pentru umplutura, topeste ciocolata cu cafeaua.Intr-un vas amesteca iaurtul cu gelatina preparata si zaharul pudra.Imparte iaurtul in jumatate iar intr-una din jumatati adauga ciocolata cu cafeaua.Da cele 2 feluri de iaurt la rece pana se vor intari usor.
- Pentru asamblare, aseaza un blat de tort pe o farfurie si unge-l cu iaurtul alb.Aseaza deasupra celalalt blat si unge-l cu iaurtul cu ciocolata.Stropeste tortul cu ciocolata topita si serveste-l.