contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort Ursulet

articol scris de miha blog

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Stiti si voi cum incepe o poveste minunata. Cu "a fost odata"... A fost odata o mogaldeata, cheala si negricioasa :)) care ne-a umplut inimile de bucurie.
Cei 2 ani ai Amirei au trecut in mare graba, perioada de bebelusie e undeva departe in urma. Acum e o domnisorica in toata regula, care ne uimeste de la o zi la alta cu realizarile ei.
Filmuletul asta e doar ca sa ma laud...:))
La multi ani draga noastra! Sa fii sanatoasa si drumul vietii sa-ti fie presarat numai cu bucurii.

Initial am vrut sa fac un urs mare pe tort, dar mai apoi mi-am dat seama ca nu am loc in frigider. :)) Asa ca am facut 2 mai mici. Prea mici pentru rabdarea mea pentru detalii, dar important e ca si-a dat seama ca sunt ursuleti. :))


Ursuletii i-am facut din compozitie de salam de biscuiti.
250 g biscuiti obisnuiti
350 ml lapte condensat
50 g unt
20 g cacao neagra
100 g nuca
Biscuitii i-am macinat cu cacao si nuca.

Am adaugat untul topit si laptele condensat. Compozitia trebuie sa fie moale, dar destul de ferma incat sa poata fi modelata.



Pentru baza tortului am facut reteta de tort Dobos a Narniei.

Pentru blat:
9 oua
225 g zahar
110 g faina
40 g amidon
vanilie
Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se freaca impreuna cu zaharul si vanilia pana se albesc si devin ca o crema. Albusurile se bat spuma tare ca pentru bezea, cu un praf de sare. Se adauga la compozitia de galbenusuri si se amesteca usor, cu miscari de sus in jos, cu o lingura de lemn.

Urmeaza apoi faina, amestecata cu amidonul.

Foile le-am copt intr-o tava de 25/35 cm, tapetata cu hartie de copt. Se pune cate un strat subtire de aluat, se intinde cat mai uniform si se da la cuptorul incins la 180 de grade pentru 5 minute, pana incepe sa se rumeneasca.
Foile sunt moi si se rup usor, asa ca trebuie manevrate cu grija. Nu se pun una peste alta, altfel se lipesc.
Cel mai indicat ar fi sa se prepare mai intai crema, apoi pe masura ce se scot foile din cuptor sa fie "construit" tortul. Cand se scoate o foaie din cuptor, cea racita se pune pe tort.
6 oua
270 g zahar
225 g ciocolata amaruie
300 g unt
Ouale se bat cu zaharul pana se albesc si isi dubleaza volumul.

Se pune vasul pe bain-marine si se fierb pana compozitia incepe sa se ingroase. Se adauga ciocolata rupta bucatele si se fierbe in continuare pana crema devine groasa si lipicioasa.

Se lasa la racit, timp in care se freaca untul spuma.
In spuma de unt se adauga cate o lingura din compozitia de ciocolata racita si se omogenizeaza.

Peste foile umplute cu delicioasa crema de ciocolata,

am turnat o glazura de ciocolata preparata din:
150 g ciocolata amaruie
150 ml frisca lichida
50 g unt
Ciocolata se topeste impreuna cu frisca si untul, se omogenizeaza si se lasa la racit. Se toarna pe tort cand a ajuns la consistenta unei smantani mai groase.
Am ornat cu frisca si nuca de cocos colorata. Ursuletii i-am imbracat intr-o delicioasa blanita de ciocolata :)) preparata din:
100 g ciocolata amaruie
150 ml frisca lichida
Am topit ciocolata impreuna cu frisca si am lasat la racit. Dupa racirea completa, am mixat pana am obtinut o crema pufoasa.

O portie pentru doritori...:)

Mi-a mai ramas destul din aceasta crema si ceva compozitie de salam de biscuiti, din care am improvizat o rulada pentru copilasi.

LA MULTI ANI IUBITA MEA DRAGA!



Articol recomandat de http://feedproxy.google.com/~r/DeLaLumeAdunate/~3/8gKTvuvuUPg/tort-ursulet.html