Tort "turo Rudi"
Sursa Tort "Turo Rudi"

articol scris de reka77 blog prajiturireka.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Cunoasteti gustul unic ale batoanelor "Turo Rudi" (originara din Ungaria, a aparut la noi si sub numele Dots)? In acest tort am combinat si eu acele gusturi inedite de cacao, branza de vaca si lamaie. Reteta o am de pe site-ul stahl.hu.

Pentru blat am amestecat cu mixerul 3 oua, 90g de zahar, 90g de faina, 1 plic praf de copt, 20g de cacao si l-am copt 15 minute.
Pentru crema am mixat 500g branza de vaca, 250g zahar pudra, 1dl smantana, zeama unei lamaie, 2 plic zahar vanilinat. Pe foc mediu am incalzit pana la dizolvare 1 lingura de gelatina alimentara in 1 dl apa si am pus la racit. Am batut spuma 200ml frisca Hulala. Am mixat toate acestea si am pus crema obtinuta pe blat. Am pus totul in frigider pentru o zi.
Decorul cu buline de cacao nu mi-a iesit asa de bine, dar dupa ce l-am gustat am si uitat de buline :-)))).