contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort "tres Leches"

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga




Acest tort chiar daca nu are un aspect deosebit are un gust foarte bun, e delicios si pur si simplu se topeste in gura. Denumirea vine din spaniola si vine de la cele trei tipuri de lapte folosite pentru insiroparea acestuia.


Ingrediente
500 gr . zahar
500 gr faina
1/2 pahar apa
6 oua
1 praf de copt
250 ml lapte condensat
250 ml lapte evaporat
250 ml smantana lichida
3 linguri zahar vanilat


Intr-un bol se bat spuma albusurile .


Galbenusurile se freaca bine cu zaharul.


Se adauga apa, praful de copt , doua linguri zahar vanilat , se amesteca bine apoi se adauga faina toata odata.



Se amesteca bine pana se omogenizeaza apoi se adauga albusurile batute spuma .


Se toarna intr-o tava tapetata cu un pic de ulei si faina sau cu hartie de copt.

Se coace in cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 35 minute.
Intre timp se amesteca cele trei tipuri de lapte (de unde ii vine si denumirea "tres leches" in spaniola) impreuna cu un plic de zahar vanilat.


Cand blatul s-a copt , se scoate din cuptor , se impunge cu furculita , iar amestecul de cele trei tipuri de lapte se toarna peste blat fara a-l scoate din tava , astfel incat sa se insiropeze tot blatul.

Daca doriti sa indreptati blatul pentru ca a crescut neuniform , intai taiati cu cutitul partea mai inalta , apoi turnati laptele. Asta ca sa aiba un aspect mai frumos la ornat.


Se lasa la rece , apoi se orneaza dupa preferinta cu frisca sau bezea.



Articol recomandat de www.al3xandra-miches.blogspot.com