contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort Trei Feluri De Ciocolata

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 



Aceasta reteta este un pic altfel decat cele cu ce m-am obisnuit sa vad si sa citesc. Adica nu e cu gelatina, nu e mousse de ciocolata ... e o compozitie fina si cremoasa si bineinteles gustoasa.
Pentru preparare avem nevoie de:
Pentru baza
1 pachet si jumatate de biscuiti normali
100 gr unt
Pentru crema
1 litru de frisca lichida sau smantana dulce lichida
150 gr ciocolata alba
150 gr ciocolata neagra
150 gr ciocolata cu lapte
1/2 litru lapte
3 plicuri de cuajada (nu cred ca este asa ceva in Romania dar puteti inlocui cu amidon , un plic= o lingura. Cuajada este un amidon cu ceva arome asa ca puteti folosi amidon desi va fi un pic diferit gustul)
150 gr zahar (daca folositi frisca lichida indulcita reduceti un pic zaharul sa nu iasa prea dulce . Eu am folosit smantana lichida fara zahar)
cacao pentru decorat
Preparare
Biscuitii se zdrobesc cu robotul pana se fac pudra. Untul se topeste pe foc dupa care se adauga biscuitii si se amesteca bine pe foc 2-3 min.

Se unge cu unt o tava de tort cu peretii dezmontabili de 23cm de diamentru ,apoi se pun biscuitii in tava , se apasa bine cu mana sa se aseze uniform si se lasa la rece pana se prepara crema.
Laptele se amesteca cu smantana pana se omogenizeaza apoi se imparte in trei , respectiv 500 ml lichid pentru fiecare fel de ciocolata.
Se pune intr-o craticioara 500 ml de lapte cu smantana , 150 ciocolata neagra , 75 gr zahar si un plic de cuajada. Se amesteca bine si se pune pe foc pana cand ciocolata este topita complet fara sa ajunga la fierbere.

Se toarna peste baza de biscuiti si se lasa la racit sau puteti pune la rece pana se face al doilea rand de ciocolata.
Se face la fel ca si prima doar ca difera cantitatea de zahar. Se pune 500 ml de lapte cu smantana , 150 gr ciocolata cu lapte ,50 gr zahar si un plic de cuajada. Se pun pe foc pana se topeste . Se scoate tava cu ciocolata neagra de la rece care deja trebuie sa fi facut o pojghita deasupra si se toarna usor fara sa se rupa pojghita , ciocolata cu lapte. Se pune iar la rece pana se prepara ciocolata alba.
Se amesteca 500 ml lapte cu smantana cu 150 gr ciocolata alba, 25 gr zahar si un plic de cuajada. Se topesc pe foc apoi se toarna peste ciocolata cu lapte dupa ce aceasta a facut si ea o pojghita deasupra.


Se lasa la rece cateva ore dupa care se orneaza cu cacao sau dupa preferita cu ce doriti. Daca nu este destul de rece straturile vor aluneca dar lasati pana a doua zi si nu veti avea nici o problema sa o taiati si nici nu vor aluneca straturile.


Articol recomandat de al3xandra-miches.blogspot.com