Tort Transfagarasan
Sursa Tort Transfagarasan
articol scris de amainbucatarie.blogs blog amainbucatarie.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Pentru aceasta prajitura am cerut ajutorul fanilor paginii mele de pe facebook, pentru ca nu aveam idee ce nume sa ii dau. Am primit foarte multe idei geniale, dar am ramas la aceasta varianta pentru ca mi-a placut mie cel mai mult, desi sigur nu va avea multe cautari cu Google :)). 100% subiectiva alegerea :)
Acest tort are o aroma bogata si intensa de ciocolata, cu un aluat usor umed.
Ingrediente
225g unt
100g ciocolată neagra
150 ml de apă
300g făină
2 linguriţe praf de copt
275g zahar
150 ml smantana
2 oua
vârf de cuţit de sare
Pentru glazura
200g ciocolata
6 linguri apa
3 linguri smântână
1 lingura unt rece
Pe bain marie topiti ciocolata si untul.
Intr-un vas separat amestecati faina cu praful de copt si sarea.
Luati ciocolata topita de pe foc, incorporati incet zaharul, smantana, ouale si apoi incet faina si apa.
Turnati totul intr-o forma de copt si dati la cuptorul incins pentru aproximativ 40 de minute sau pana cand scobitoarea iese curata si din mijloc.
Dupa ce s-a racit putin, preparati glazura tot prin bain marie si turnati peste tort. Cu un cutit lat (de uns) sau cu o lingura intindeti pastrand modelul serpuit al Transfagarasanului.
Decorati cu nuci.