Tort Tiramisu
articol scris de stelacraciun blog retete-prajituri.net
Reteta pentru tort Tiramisu
Ingrediente pentru tortul Tiramisu:
Cantitate : 6 portii
Ingrediente pentru tortul Tiramisu
- 500 ml frisca lichida
- 250 gr mascarpone
- 75 ml lichior de migdale
- 5 linguri zahar
- 300 ml cafea tare prepararta cu 300 ml apa fierbinte (sau lapte)
- 175 gr piscoturi
- 40 gr ciocolata amaruie, rasa
- cacao, pentru pudrare
Mod de preparare a tortului Tiramisu:
1. Intr-un bol, bate frisca, mascarpone, lichiorul si zaharul pana ce vei obine o crema mai tare.
2. Pregateste un vas de servire.Cufunda piscoturile, in cafea, tinandu-le cateva secunde pana ce se inmoaie usor.Aseaza-le intr-un strat in vasul de servire, apoi intinde ½ din crema si presara ½ ciocolata.Repeteta procedura inca o data.
3. Cand este gata, pune tiramisu la frigider pentru cateva ore sau peste noapte.Inainte de a-l servi pudreaza-l cu cacao.