Tort Tiramisu Cu Ciocolata
articol scris de laura_dachman blog lauradfood.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Dificultate : redusa
Timp de preapare : 1 ora
Cantitate : 12 portii
Ingrediente
Pentru blat
- 200 gr unt, la temperatura camerei
- 250 gr zahar
- 6 oua, separate
- 210 gr faina
- 40 gr praf de cappuccino
- 1 ½ plic praf de copt
- 50 gr ciocolata cu rom, topita
- 25 ml cafea
Pentru crema
- 100 ml cafea
- 50 ml lichior de ciocolata
- 250 gr mascarpone
- 500 ml frisca lichida
- 2 pliculete zahar vanilat Bourbon
- 50 gr ciocolata cu rom, taiata bucatele
Preparare
- Pentru blat, incalzeste cuptorul la 180⁰C si unge cu unt apoi tapeteaza cu faina 2 tavi rotunde.
- Intr-un vas, bate untul cu zaharul si 6 galbenusri, ciocolata topita si cafeaua.Adauga faina, praful de cappuccino si praful de copt si amesteca.Intr-un alt vas, bate albusurile spuma cu un praf de sare apoi inglobeaza-le in amestecul cu unt.Imparte compozitia obtinuta in cele 2 tavi si da-o la copt 20-30 minute pana cand a crescut si la inserarea unei scobitori in centru aceasta va iesi curata.Lasa blaturile sa se raceasca apoi taie fiecare blat in jumatate pe orizontala.
- Insiropeaza blaturile cu 100 ml cafea.
- Pentru crema, bate frisca pana cand se intareste usor apoi adauga zaharul vanilat si amesteca.Adauga branza mascarpone si lichiorul de ciocolata si amesteca.Inglobeaza apoi bucatelele de ciocolata.
- Pentru asamblare, aseaza un blat insiropat pe o farfurie.Unge blatul cu ¼ din crema si aseaza deasupra un alt blat insiropat.Repeta procedura cu blaturile si crema ramasa astfel incat ultimul strat sa fie unul de crema.Da tortul la rece cel putin 1 ora apoi serveste-l.
*Eu l-am facut pentru a-l da cuiva de 8 martie asa ca l-am decorat cu fondant.