Tort Tiramisu Cu Căpşuni
Sursa Tort tiramisu cu căpşuni
articol scris de Unguroaicele blog gulasunguresc.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingredinte: 1,5 pachet pişcoturi, 0,5 kg căpşuni, 3-4 linguri zahăr, 10 g gelatină, 200 g smîntînă dulce (pt. frişcă), 250 g mascarpone; pt. sirop: 2-300 ml apă, 1 lămîie cu zeamă şi coajă cu tot, coaja unei portocale.
Mai întîi am fiert ingredintele pt. sirop şi pînă cînd siropul se răcea am făcut crema. Adică am zdrobit căpşunele cu zahărul, am dizolvat gelatina în zeama de căpşune, am bătut frişca, după aceea am amestecat căpşunele zdrobite cu mascarpone iar la urmă am amestecat şi cu frişca.
După aceasta am luat a formă de tort rotundă, i-am scos fundul şi am pus-o pe o tavă rotundă. Am însiropat pişcoturile, dar numai puţin, să nu se înmoaie de tot, şi le-am aşezat una lîngă alta în tavă. Am uns cu crema deja pregătită, am pus deasupra cîteva bucăţele de căpşune, după aceasta iar un rând de pişcoturi, şi iar cremă, iar deasupra am pus pudră de cacao fără zahăr şi am ornamentat cu bucăţele de căpşune. Am lăsat tortul 2-3 ore la frigider, după care l-am scos din formă şi de jur împrejur l-am îngrădit cu pişcoturi tăiate în două.
A fost minunat!