Tort Thomas
Sursa Tort Thomas
articol scris de Lavinia blog prajiturilelaviniei.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingredinte:
Blat 1: 2 ouă, 2 linguri de apă, 2 gălbenuşuri, 4 linguri de zahăr, 4 linguri de făină, praf de copt- un vârf de cuţit, 150 g stafide
Blat 2: 2 gălbenuşuri, 2 linguri de zahăr, 250 g musli mix
Crema : Îngheţată de ciocolată
Blat 3: 2 ouă, 2 linguri de apă, 4 linguri de zahăr, 4 linguri de făină, praf de copt - un vârf de cuţit, 150 g stafide
Decor: Musli mărunţit, biluţe pentru decor, 200ml frişcă lichidă, 5 fire de rozmarin, LOCOMOTIVA THOMAS de jucărie, ciocolată topită.
Blatul 1şi blatul 2 se coc într-o formă rotundă.
Blatul 3 se coace într-o formă de cozonac. Se taie pe diagonală pentru a realiza urcarea pe blatul rotund.
Tortul trebuie lucrat cât se poate de rapid. Tortul l-am umplut cu o seară înainte. Eu am pus din când în când tortul în congelator pentru 30 de minute pentru ca îngheţata să nu se topească.
Blat 1: 2 ouă, 2 linguri de apă, 2 gălbenuşuri, 4 linguri de zahăr, 4 linguri de făină, praf de copt- un vârf de cuţit, 150 g stafide
Blat 2: 2 gălbenuşuri, 2 linguri de zahăr, 250 g musli mix
Crema : Îngheţată de ciocolată
Blat 3: 2 ouă, 2 linguri de apă, 4 linguri de zahăr, 4 linguri de făină, praf de copt - un vârf de cuţit, 150 g stafide
Decor: Musli mărunţit, biluţe pentru decor, 200ml frişcă lichidă, 5 fire de rozmarin, LOCOMOTIVA THOMAS de jucărie, ciocolată topită.
Blatul 1şi blatul 2 se coc într-o formă rotundă.
Blatul 3 se coace într-o formă de cozonac. Se taie pe diagonală pentru a realiza urcarea pe blatul rotund.
Tortul trebuie lucrat cât se poate de rapid. Tortul l-am umplut cu o seară înainte. Eu am pus din când în când tortul în congelator pentru 30 de minute pentru ca îngheţata să nu se topească.