contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort Sylvia

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Revin cu reteta tortului,am fost plecata in weekend si nu am avut timp sa o postez sambata .
Va multumesc in numele Sylviei pentru urari.
Pentru blat :
4 oua,
125 g zahar
150 g unt
75 g ciocolata,
175 g faina,
1 lg cacao,
1 lingurita rasa bicarbonat,
2 lg nuca macinata,
1 pliculet vanilie.
Se freaca untul cu vanilia si cu jumatate din cantitatea de zahar,se adauga galbenusurile si se amesteca supa fiecare,pe rand se pune cacao dizolvata intr-o lg de apa calda,nuca ,faina amestecata cu bicarbonatul si apoi albusurile batute spuma cu restul de zahar.Se amesteca usor pana se incorporeaza albusul apoi se pune ciocolata topita.
Am uns o forma rotunda cu diam de 26 cm si am pus compozitia ,am dat la cuptor in jur de 30 minute.Blatul rece l-am taiat in 3 foi subtiri.
Am pus inelul de la forma de tort direct pe platoul pe care ramane tortul ,am pus prima foaie si am insiropat cu sirop de zahar ars.Siropul cred ca stiti cum se face ,se caramelizeaza cateva lg de zahar si se stinge cu apa ,se poate pune si esenta de rom .
Am facut un inel din carton imbracat in folie ,mai mic decat forma tortului cu 2 cm si l-am asezat peste foaia de blat ,in mijloc...practic aici am cladit un tortulet micut in mijlocul tortului ce l-am vrut initial.
Am facut un jeleu din 250 ml sirop de zmeura cu un plic de gelatina (10 g)tort gelee.
Se amesteca praful de gelatina cu siropul ,se pune pe foc si fierbe 1 minut ...
apoi cu lg l-am pus in cercul meu.
Peste jeleu am pus crema de vanilie cu ciocolata alba.
2 oua,4 lg zahar ,150 g ciocolata alba,400 ml frisca,esenta de vanilie,2lg zeama de lamaie ,bucati de piersica,10 g gelatina.
Ouale si zaharul se pun pe baie de abur ,cand incepe sa se ingroase se adauga ciocolata bucatele. Cand ciocolata e topita se da deoparte si se lasa la racit.
Frisca se bate nu foarte tare ,se adauga crema de oua si se amesteca ,apoi gelatina dizolvata in 3-4 lg de apa,pentru a nu face cocoloase gelatina ,se ia din crema doua lg si se amesteca cu gelatina si apoi cu toata compozitia.Pentru gust am mai pus vanilie si zeama de lamaie.
Jumatate din crema am pus peste jeleu ,am adaugat jumatati de piersica din compot ,apoi am pus restul de crema ,am inchis cu capac din a doua foaie de blat ,la care i-am decupat din margini ca sa fie la marimea corespunzatoare.Se da la rece o jumatate de ora pana se intareste crema.
Peste foaia de blat am intins 70 g ciocolata topita cu 30 ml frisca...ca si o glazura.
Am dat inelul de carton deoparte si am pus apoi o crema cu ciocolata.
300 g ciocolata ,eu am pus jumatate neagra si jumatate cu lapte si 150 ml frisca se topesc impreuna ,se da deoparte si se adauga 10 g gelatina dizolvata in 3-4 lg de apa .
In 400 ml frisca batuta nu foarte tare ,se adauga ciocolata si se amesteca .
Crema se pune de jur imprejurul tortuletului si un strat deasupa.
Se pune foaia de blat ,se insiropeaza ,apoi se acopera cu o folie alimentara si sta la rece pana se intareste crema.
Aici e sos din forma ,

Uns cu unt ...
si imbracat in pasta de zahar si ornat dupa preferinta.

Si feliuta ,care va asigur ca e delicioasa.



Articol recomandat de torturilelissei.blogspot.com