Tort-sushi
Sursa Tort-sushi
articol scris de sagycris blog cristina-k.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
orez sushi (toata reteta)
1/2 ceasca spanac fiert, scurs foarte-foarte bine si tocat
1/2 ceasca somona afumat tocat
1/2 ceasca crab fiert - pe cat posibil fara partea rosie (*)
2 oua
creveti icre de somon
cateva pastai verzi fierte
(*) am scos cat am putut partea de carnita rosie de la crab fiindca am vrut ca orezul sa formeze un strat alb, dar nu este neaparat necesar... carnita de crab se poate lasa foarte bine si asa fiindca nu se observa prea tare ;) O mica observatie: daca se foloseste crab din conserva >>> se scurge foarte bine de zeama, altfel orezul se inmoaie...
Din cele doua oua se fac cateva foi ca de clatita... nu se mai adauga nimic altceva :) Dupa ce s-au racit se taie in suvite subtiri.
Creveti se fierb apoi se curata de de "carapace" :)
Pastaile se oparesc si se scot in apa rece - ca sa-si pastreze culoarea frumoasa.
O forma de tort de aprox. 20 cm se tapeteaza cu folie.
Orezul-sushi se imparte in 3 parti. La prima parte se adauga somonul si se amesteca bine. Se pune in forma de tort si se preseaza formand un strat uniform.
La a doua parte de orez se adauga crabul, se amesteca si se pune in forma peste orezul cu somon. Se niveleaza frumos si se preseaza... nu foarte tare ;)
La orezul ramas se adauga spanacul; se amesteca si se pune si acesta in forma peste orezul cu crab. Se niveleaza si se preseaza.
Se rastoarna totul pe un platou si se decoreaza... eu am folosit doar ou, creveti, icre de somon si pastai verzi dar se poate foarte bine decora si cu altceva... cu cat e mai colorat cu atat iese mai frumos finalul ;)