Tort Straciatella Cu Piscoturi Si Lichior De Cafea- Un An Pe Blog
articol scris de adriana_lucia blog adriana-lucia-dragosteainbucate.blogspot.com
mal
Azi se implineste un an de cand, mai mult in joaca , mi-am inceput cariera de blogherita...:)...O vreme am cam bajbait nestiind exact cu ce se mananca fenomenul :))
In timp insa m-am prins ce si cum :)... a inceput sa-mi placa sa impartasesc si altora ideile si creatiile mele culinare, astfel ca, in momentul de fata, blogul meu contine in jur de 200 de retete.
Desi sper ca numarul vizitatorilor o sa creasca cu timpul ,sunt foarte fericita ca pana in momentul de fata am avut in jur de 8000 de oaspeti .
Voua, tuturor celor care mi-ati vizitat pana azi blogul, cat si celor care veti poposi in timp in mica mea lume virtuala va dedic cu toata dragostea acest tort atat de special.
E un tort facut "la rece"...nu se coace, nu se fierbe nimic la el...e gata in mai putin de jumate de ora si dupa alte 2 ore de stat la frigi se poate servi.
Am folosit urmatoarele ingrediente : 400g piscoturi de sampanie (un pachet mare, cu patru folii) , 750 ml frisca naturala din smantana, 300g crema de branza "Fricheso", 200g ciocolata amaruie 71%cacao -RITTER SPORT, 2 plicuri intaritor de frisca , 7 linguri de zahar, 2 linguri ness CARTE NOIRE , 4 linguri coniac METAXA 7 stele, 1 plic zahar vanilat, 300 ml apa plata.
Mai intai am dizolvat nessul in apa calduta, am adaugat o lingura de zahar si coniacul ...preparand astfel propriul meu lichior de cafea (cam chior :)) ...dar asta este si ideea ;) )
Frisca am mixat-o impreuna cu zaharul, crema de branza si intaritorul pana cand am obtinut consistenta dorita...Apoi am adaugat ciocolata rasa si zaharul vanilat . Din acel moment crema mea straciatella era numai buna de intins pe piscoturile insiropate in asa zisul lichior.
I-am dat forma dreptunghiulara, simpla , cu doua straturi de piscoturi si doua de crema delicioasa. Decorul l-am improvizat ad-hoc...si l-am dat la frigider .
Abia am rezistat doua ore pana au sosit ai mei acasa ca sa-l incercam. L-am servit cu o ceasca mare de cafea langa si va asigur ca e extraordinar de bun.
I-am cantat blogului meu - dragostea in bucate- "multi ani traiasca"...si-am mai servit o felie :)).
La ceas aniversar de seara , va multumesc tuturor ca mi-ati calcat pragul si va doresc multe binecuvantari ! ...iar dragului meu blog : LA MULTI ANI !!!