Tort Sticla De Rom
articol scris de sandytza blog al3xandra-miches.blogspot.com
Se separa galbenusurile de albusuri, albusurile se bat spuma dupa care se adauga zaharul si se bate pana devine o spuma teapana si lucioasa.
Se adauga galbenusurile, apoi treptat apa, uleiul , praful de copt si faina .
Se toarna totul in tava tapetata cu hartie de copt si se coace la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de aprox 40 min. Se probeaza cu scobitoarea daca este copt.
Se lasa la racit apoi se taie pe orizontala in trei parti egale. Se insiropeaza cu un sirop de zahar ars cu lichior dupa gust apoi se umple cu crema ganache.
Se glazureaza cu ciocolata . Glazura se face din 300 gr ciocolata , 20 gr unt si o lingura de ulei. Se pun toate intr-o craticioara pe foc la foc mic si se amesteca pana se topeste toata ciocolata. Atentie sa nu fiarba.
Sticla este facuta din salam de biscuiti acoperita cu ciocolata topita.
Am asezat-o pe tort pe o patura din pasta de zahar .
Eticheta este din hartie necomestibila pentru ca nu am avut timp sa o scriu eu si am lipit-o cu ciocolata topita.S-a dezlipit fara probleme in momentul servirii. Se poate si comanda la o cofetarie pe hartie de orez comestibila . Asta dupa preferintele fiecaruia.