contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort Stefi

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Cu acest tort micuta Stefi si-a sarbatorit primul anisor.


Intr-un decor vesel, gashca lui Winnie i-a urat "La multi ani!" Stefaniei.
Interiorul contine un blat pufos de vanilie, mousse de capsuni si mousse de ricotta cu piersici. 

 
 
 Cei patru nazdravani au fost cumparati, insa restul decorului este realizat din pasta de zahar.


 Ingredientele de mai jos sunt pentru un tort de 28 cm.

Blat: reteta o gasiti aici

Mousse de capsuni: 400 gr capsuni, 200 gr zahar, 1 plic gelatina, 250 gr frisca

Mousse de ricotta cu piersici: 2 borcane compot piersici, 100 gr zahar, 2 plicuri zahar vanilat, 1 plic gelatina, 2 cutii ricotta (500 gr), 500 gr frisca

Pentru decor: 2 pachete de unt,300 gr zahar pudra, pasta de zahar

Pregatim blatul dupa indicatiile de aici si il lasam la racit.

Pentru mousse-ul de capsuni pasam jumatate din cantitatea de capsuni si o amestecam cu zaharul. O punem la fiert pe foc mic. Cand zaharul este topit
dam deoparte si adaugam gelatina hidratata in prealabil. 
Lasam la racit amestecam in mod constant. 
Dupa ce se raceste incorporam frisca batuta si restul de capsuni taiati feliute. Rasturnam mousse-ul intr-un bol cu diametrul de 12 cm. 
Bolul trebuie captusit cu folie alimentara.
Lasam mousse-ul de capsuni la frigider.

Pentru mousse-ul de ricotta amestecam 200 ml de compot de piersici cu zaharul si cu vanilia. Punem amestecul pe foc pana cand zaharul este topit (nu se fierbe), apoi incorporam gelatina hidratata in prealabil si lasam la racit.
Mixam ricotta si incorporam siropul racit. La sfarsit adaugam si frisca batuta.

Pentru montare taiem blatul in 2. Primul blat il asezam intr-o forma cu pereti detasabili si il insiropam cu jumatate din cantitatea de compot ramasa. In mijlocul blatului resturnam mousse-ul de capsuni. De jur imprejurul cremei de capsuni aranjam jumatatile de piersica cu taietura in jos. 
Deasupra turnam mousse-ul de ricotta si nivelam. Acoperim cu a doua felie de blat insiropata.
 

Dam tortul la rece pana a doua zi, cand il vom imbraca in crema de unt (unt si zahar pudra), apoi in pasta de zahar.


Pofta buna!