Tort Spumos Cu Mure - Toamna In Cheia Fa
articol scris de klausburger.blogspot blog klausburger.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Tort Spumos cu mure |
Am gatit in fuga, pentru o aniversare-surpriza in care m-am pomenit fara sa stiu, cu vreo 2 saptamani mai repede decat trebuia. Mai ca-mi venea sa oftez babeste, in criza de timp, si sa zic: "Valeu, maica! In zilele astea ale noastre nici aniversarile nu mai au rabdare si nu mai sunt ce-au fost". Dar cum asta nu-mi rezolva problema, iar cadoul trebuia facut, am dat o raita prin bucatarie si prin gradina si iata ce-a iesit.
Tort Spumos cu mure
Nr. portii: 12 felii
Timp de preparare: 45 min
Ingrediente:
Pentru blat: 100 gr piscoturi 200 ml apa 4 linguri de zahar 1 lingura de mirodenii pentru vin fiert 1 plic zahar vanilat 4 linguri espresso tare 100 ml brandy din fructe de padure | Pentru spuma: 250 gr mure 500 ml frisca 1 plic gelatina Dr. Oetker 4 linguri de zahar 300 ml apa 1 plic de vanilie Bourbon lichida (Finesse, Dr. Oetker) | Pentru decor: 100 gr ciocolata neagra (min. 55% cacao) 75 ml frisca |
Cum se face?
1. Pune intr-o craticioara apa si zaharul pentru piscoturi; lasa sa dea un clocot, ia de pe foc, adauga espresso-ul si zaharul vanilat; lasa sa se stampere putin, apoi adauga-i brandy-ul; ia piscoturile si inmoaie-le in acest sirop si acopera cu ele fundul tavii de tort;
2. intr-o alta craticioara pune apa si zaharul pentru mure, la fiert; apoi pune murele sa dea un clocot scurt (lasa-le sa fiarba putin daca au fost congelate); adauga vanilia si lasa la racit;
3. bate frisca usor (sa ramana usor lichida) si intre timp prepara si gelatina conform indicatiilor de pe plic (sa fie gelatina alimentara si nu gelatina pentru acoperit torturile);
4. adauga siropul in care au fiert murele in frisca si bate usor, prin rasturanare; apoi adauga si gelatina topita si toarna crema peste piscoturi, adaugand si murele, cu atentie sa nu le zdrobesti, trebuie sa ramana cat mai intregi; da tortul la rece pentru aprox. 20 de minute, sa se intareasca crema;
5. topeste pe bain-marie ciocolata si frisca si toarn-o peste tort; mai lasa putin la rece pentru a se intari glazura, apoi decoreaza dupa placere.
Pofta buna!
http://feeds.feedburner.com/AventuriCulinare