contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort Soare

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Made by Liana



Azi, 27 iunie, soarele meu, Tudor, a implinit 3 ani!
Ce tort puteam sa-i fac, daca nu unul asa cum il alint?
Ingrediente pentru blat:
4 oua,
o cana faina,
o cana zahar,
1 plic praf de copt,
50 ml ulei,
50 ml apa,
esenta de vanilie.
Ingrediente pentru crema:
400 ml frisca lichida,
250 ml iaurt de fructe,
250g branza de vaci dietetica,
150g zahar,
100-200g capsuni,
100-200g mandarine,
2 plicuri gelatina,
200 ml suc de mandarine.
Ingrediente pentru decor;
200ml frisca lichida,
colorant galben,rosu, verde,
pasta de lapte praf.
Eu am facut doua blaturi, deci am dublat cantitatile.
Aici aveti reteta Blatului de tort.
Dupa ce s-au racit, le-am taiat pe ambele in doua pe orizontala.

Crema e aceeasi ca la Prajitura Tutti frutti, numai ca nu am mai impartit-o in trei, ci in doua si am pus in prima jumatate capsuni, iar in a doua mandarine.

Gelatina am dizolvat-o in 200 ml suc de mandarine si am turnat-o in fir subtire in crema. Pe urma am pus cremele la frigider pana s-au intarit. Am incercat sa impart cremele in doua sa pun o jumatate pe un blat si cealalta jumatate deasupra. Nu prea mi-a iesit, mai mult trei sferturi si un sfert.
Ah, si trebuie sa-mi fac mea culpa incontinuu: blatul cu capsuni am uitat sa-l insiropez, in timp ce pe cel cu crema de mandarine l-am insiropat cu suc de mandarine si a fost delicios.
Pe cel cu mandarine l-am taiat de 4 ori, rezultand 8 triunghiuri-le-am taiat capetele rotunjite-

si le-am atasat de blatul cu capsuni, rezultand 8 "raze".
Initial am vrut sa fac decorul din pasta de lapte praf, sa imbrac tortul in ea.
Am avut o punga de 500g de la o vecina, ce l-a primit drept ajutor de la U.E. Nu mi-a iesit nicicum...din pacate...l-am facut si refacut de 2 ori...degeaba...s-a intarit foarte mult si chiar daca a doua oara mi-a iesit mai elastic, am facut greseala sa pun bucati intarite din primul, cu gandul ca se mai inmoaie si o sa am pasta mai multa. De unde!-se rupea imediat.Si era tot cu bucatele din prima pasta. Am adaugat si ulei si miere...nimic! M-am dat batuta!
In consecinta am apelat la frisca si am pus colorant galben, de-am decorat tortul.

Din pasta de lapte praf mi-au iesit doi ochisori si o gura. Iar imi fac mea culpa- o fi de vina soacra, care a fost la noi tot weekendul??????????- nu mi-a iesit albastru pentru ochi, oricand am combinat eu culorile...ufff! Doar un verde mai spalacit care mi s-a dus prin toti porii ochilor.
Cat despre gura...iar am gresit! In loc sa fac o paranteza, o linie deschisa si usor curbata, semnificand un zambet larg si deschis, nu stiu ce-a fost in capul meu de-am facut o gura feminina, rosie ca focul cu buze pline si carnoase...ufff!
Adevarul e ca am lucrat noaptea la tortul asta, cand deja eram rupta de obosita dupa o zi plina...imaginati-va ca la 11 seara coceam al doilea blat si am pus crema de-abia pe la 2.30 dimineata...sambata. Dar nici de joi nu puteam sa-l fac.
In fine, eu il consider un esec, imi pare tare rau ca desi m-am gandit aprins cum sa-l fac si mi-am facut planuri si-mi ziceam ca va fi stralucitor...n-a iesit. Si imi pare tare rau ca exact la tortul soarelui meu am dat gres....:((((((((((

Soarele meu a fost surprins si ca orice copil, nu a fost preocupat de faptul ca nu i-a iesit mamei pasta de lapte praf, a mancat bucuros o raza cu mandarine ;-)


Buuun-buuun!

La multi ani, soarele meu!


Articol recomandat de pemasadinbucatarie.blogspot.com

Author:Liana10