contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort Sah

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga




Ieri a fost ziua lu' tata. Tata e un mare pasionat de sah. Si am zis ca ii fac un tort sah. Nu mi se parea nimic complicat initial, dar aveam sa descopar pe parcurs ca lucrurile nu sunt deloc asa simple cum mi le-am imaginat eu...
Si am purces. Am facut tortul propriu-zis si l-am acoperit cu fondant marshmallow. Planul era ca direct pe tort sa desenam o tabla de sah, dat fiind faptul ca am colorant negru de la Wilton.
O remarca foarte importanta la tortul asta e ca l-am facut impreuna cu Razvi. Deci a contribuit si el la decorat (o sa vedeti mai incolo ca nu tot timpul pozitiv :P).
Initial am stabilit ca facem un sablon si cu pensula desenam tabla de sah. Well, trebusoara asta s-a dovedit a a fi una destul de complicata...in primul rand pentru ca nu aveam pensule bune si in al doilea rand fiindca nu am gandit-o bine din start. Noi ziceam ca facem tot cate 2 randuri din tabla. Abia dupa primele 2 am realizat ca urmatorul sablon de 2 randuri ar fi trebuit sa fie pus si peste partea pe care tocmai o pictasem si care nu era inca uscata.
Razvi zice ca nu are nimic si ca pune peste. S-a apucat el sa picteze un al 3-lea rand din tabla de sah, primele 2 fiind acoperite. In poza de mai jos va puteti da seama cat de corect a calculat Razvi randurile...



A facut ceva de genul:



Adica era clar ca nu se mai poate corecta nimic. Nu va spun ce imi venea sa ii fac...

Razvi : Intinde alta foaie din marshmallow si pune-o peste, ca si cum l-ai acoperi din nou.
Ale : Nu mai am atata pasta!!
Razvi : Pai fa alta!
Ale : Nu mai am marshmallow!!
Razvi : Deloc???
Ale : ..... (the evil look)
Razvi : Crap!!! E deschis la Kaufland?
Ale : Dar nu mai am timp sa fac alta!

Mai aveam in schimb atata pasta cat sa intind o foaie exact cat as fi pus doar tabla de sah pe tort. Asa am facut. Pe margine a tablei am facut un snur si a iesit mai bine decat era planul initial :D.


Tot cu ajutorul lu' Razvi am facut piesele de sah(de data asta chiar s-a dovedit a fi helpfull), din ciocolata alba si neagra, cu ajutorul unor matrite confectionate de noi :D. Cea neagra s-a matuit, dar totusi aratau fain de tot.



Am asezat piesele pe tabla si le-am lipt cu albus de ou ca sa stea. Nu stiu daca a fost cea mai buna idee, dar avand in vedere prin cate am trecut cu tortul asta, eram multumita ca a iesit cat de cat decent :) De fapt eram multumita in primul rand ca inca exista :))


Nu avem poze artistice, fiindca ne grabeam mult prea tare. Acum stim exact ce si cum trebuie facut si urmatorul tort sah o sa iasa perfect. Tabla de sah nu o sa o mai pictam, asta e clar...


Si feliutza pe care am mancat-o a 2-a zi, in cinstea lu' tata :)









Articol recomandat de noi2inbucatarie.blogspot.com