Tort Sacher
Sursa Tort Sacher
articol scris de savalaura.blogspot.c blog savalaura.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Va prezint, pe ultima suta de metri (zic asta deoarece multe fete m-au rugat sa le prezint acest minunat tort), un deliciu vienez clasic: Tortul Sacher :)
Este un tort cu reusita 100%, fiind agreat si de cei mici dar si de cei mari :P
Se pastreaza foarte bine timp de multe zile, ceea ce il face extrem de potrivit pentru sarbatori, cand sint atatea alte lucruri de facut ;)
...maine sper sa va servesc cu o feliuta din tortul nostru de Paste (unul dintre ele :D)
Ingrediente:
Pentru blat:
- 150 g. ciocolata cu lapte/amaruie
- 130 g. unt
- 110 g. zahar pudra
- 1 plic zahar vanilat
- 6 oua
- 110 g. zahar tos
- 125 g. faina
- 300 g. dulceata de caise
Pentru ornat:
- 400 g. ciocolata cu lapte/amaruie
- glazura de cacao pentru aspectul glazurat (asta a fost inventia mea :P)
Mod de preparare:
Incalziti cuptorul la 170 grade C (foc potrivit). Topiti ciocolata la bain-marie sau microunde. Separati ouale. Bateti spuma, cu mixerul, untul cu zaharul pudra si vanilia. Adaugati ciocolata calda, amestecata cu galbenusurile.
Bateti spuma albusurile cu zaharul tos, tot cu ajutorul mixerului, si adaugati 1/3 din spuma peste masa de ciocolata, folosind de data asta o spatula. Adaugati faina, cernuta in prealabil, putin cate putin. Amestecati usor si restul de spuma de albusuri.
Puneti compozitia intr-o forma cu diam. de 24 cm. si coaceti 40-45 de minute.
Dupa racire, taiati blatul in doua:
Incalziti dulceata de caise si ungeti cu jumatate din ea primul blat:
Adaugati deasupra al doilea blat si ungeti-l cu restul de dulceata.
Topiti ciocolata si turnati-o cu grija peste tort, incepand din mijlocul tortului pana la margini (folositi o spatula ingusta, de ornat). Puneti tortul la frigider pentru cca. 15 minute, dupa care glazurati-l cu crema de cacao:
Formati cu o lingura pe suprafata tortului mici vartejuri, pentru a crea aspectul marmorat:
Cu drag, pentru voi toti!!! :)
Mi s-a spus ca a fost delicios: blat fin si ciocolata din belsug :)))
...si ca de obicei, va aduc in dar si-o ramurica, abia inflorita, de liliac (sau iorgovan, cum ii zice tati :P)
P.S. Puteti orna tortul si in felul urmator: puneti ciocolata topita, pentru ornare, intr-o punga de plastic, careia ii taiati un colt, si imprimati, cu finete, pe tort cuvantul Sacher.