Tort Sacher De Post
Sursa Tort Sacher de post
articol scris de sagycris blog cristina-k.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
(forma de 18cm)
blat
400g faina
60g cacao
4 lingurite praf de copt
200ml ulei
240ml lapte de soia
80ml apa
160g zahar brun sau alb
un praf de sare
esenta de vanilie
200~300g gem de caise
glazura
100ml apa
1 lingurita agar-agar pudra
100g zahar brun sau alb
60g cacao
100ml lapte de soia
Intr-un castron se amesteca bine apa, laptele de soia, sarea si zaharul pana ce acesta din urma s-a dizolvat. Se adauga uleiul si esenta de vanilie.
Faina se cerne impreuna cu pudra de cacao si praful de copt si se adauga peste compozitia precedenta. Se amesteca bine, dar nu prea mult. Compotia se imparte in doua forme de tort tapetate cu hartie de copt
sau se coc pe rand 2 blaturi --- 25~30min. in cuptorul preincalzit la 180°C. Se scot pe un gratar si se lasa sa se raceasca complet.
De la fiecare blat se taie partea de deasupra bombata.
Primul blat se unge (pe partea unde i s-a taiat "capacul") din belsug :D sau dupa preferinta cu gem de caise. Deasupra se aseaza al doilea blat (cu partea unde i s-a taiat "capacul" in jos). Se unge cu gem si se niveleaza.
Pe o farfurie sau pe o tava se pune un gratar si pe acesta se pune tortul. Astfel ca atunci cand se toarna glazura pe el, aceasta sa curga in farfurie sau in tava.
Intr-o craticioara se amesteca apa cu agar-ul. Se pune pe foc potrivit si se tine amestecand pana incepe sa clocoteasca; se face focul mic si se mai tine amestecand inca 2 min. Se adauga zaharul amestecat cu cacao si se amesteca bine. Se toarna putin cate putin si laptele de soia, amestecand bine de fiecare data. Se trece totul printr-o sita. Se pune din nou pe foc mic si se tine, amestecand usor doar pana cand crema se infierbanta bine. Se toarna repede peste tort.
Glazura ramasa poate fi intinsa pe paine sau servita cu fursecuri sau poate deveni o delicioasa "ciocolata calda" daca este amestecata cu lapte de soia ;)