contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort Roz

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 


Pentru ca aveam multa frisca lichida desfacuta, intr-una din zilele acestei saptamani am prajiturit acea prajitura bts :))) si acest tortulet roz, care voia sa fie un tort red velvet si care nu mi-a reusit (nu-i nimic, il mai fac odata asa cum trebuie ), pentru ca m-am incapatanat sa nu folosesc praf alimentar colorat, ci sirop de visine conservate.
Asadar, reteta:
- blatul: un pandispan din 2 oua, 2 linguri de zahar, 4 linguri de faina, o lingurita de cacao, un plic de zahar vanilat; apoi: un pumn de visine, 150 ml sirop de visine, o lingurita de praf de copt.
- crema si decor: 300 ml frisca batuta si 3 linguri de fulgi de cocos, gem de visine, 5 visine, perlute.
- 200 ml de sirop de visine
Blatul l-am facut ca pentru pandispan (albusurile batute spuma cu zaharul si zaharul vanilat, galbenusurile adaugate pe rand, apoi pusa faina amestecata cu cacaoa si cu praful de copt). Ingredientele sunt pentru o forma cu d=18 cm.

Dupa care am adaugat siropul de visine.

Am pus in forma tapetata cu hartie de copt si am rasfirat cele cateva visine pe deasupra.

Am lasat aprox. 20 de minute la cuptor, la 180 de grade.
Am scos din cuptor si am lasat sa se raceasca in forma.
Crema: frisca o fac jumatate crema Meggle si jumatate smantana sau iaurt. Dupa ce am batut frisca si am incorporat fulgii de cocos,

am scos hartia de pe blat si l-am taiat in doua.

Am insiropat blaturile cu sirop de visine, apoi am uns cu un strat subtire de gem de visine

si am umplut cu 2/3 din crema de frisca si nuca de cocos, inclusiv partea laterala a tortului.

Restul de crema l-am colorat cu cateva lingurite de sirop, si am ornat tortul apoi l-am decorat cu cateva visine date prin zahar tos si cateva perlute.

A iesit foarte gustos, acrisor, si nu prea dulce, bun si pentru cei care sunt la dieta.

Pofta buna! :)

Articol recomandat de caietul-cu-retete.blogspot.com