contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort Robert

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 


 

Zilele trecute a fost ziua furnicutului, cunoscut si sub numele de cod Robert, cealalta jumatate a echipei noastre :) Pentru el am pregatit acest tort, care a continut tot ce-i place lui... in afara de carne, fiindca este cam dificil de folosit intr-un desert. Asta va fi un task pentru anul viitor, probabil :)) Seamana putin cu un tort tiramisu, pentru ca are piscoturi insiropate cu cafea, dar crema e complet diferita, asa ca am preferat sa-l denumesc in cinstea sarbatoritului :)

Pentru un tort de 23cm (cam 10 portii) am folosit:
  • 400 g piscoturi
  • 500 g mascarpone
  • 400 ml frisca lichida
  • 2 linguri zahar pudra
  • 1 lingura cu varf zahar tos
  • 1 lingura cu varf ness
  • 120 - 150 ml kaluha (cam 10-15 linguri)
  • 100 g ciocolata cu lapte / neagra
  • 1 lingura cacao pentru ornat
Incepem cu crema de ciocolata, pentru care incalzim 200ml frisca lichida intr-un vas, la foc mic. Cand incepe sa fiarba luam de pe foc si adaugam ciocolata taiata bucatele mici. Amestecam mereu, pana se dizolva complet si lasam sa se raceasca, apoi dam la frigider pentru vreo ora - doua.
Pentru ca am vrut ca tortul sa fie rotund si sa se poata taia normal, pe un platou am pus doar marginea formei cu fundul detasabil, pe care apoi am tapetat-o cu hartie de copt.
Batem restul de 200 ml de frisca. Mixammascarponele cu zaharul pudra si vreo 5-6 linguri de kaluha. Adaugam frisca si amestecam bine, pana se incorporeaza tot.
Dizolvam nessul si zaharul tos in 150 ml apa calda, lasam sa se raceasca si completam siropul cu restul de kaluha. Punem siropul intr-o farfurie adanca si scufundam fiecare piscot, doar 1 secunda pe fiecare parte, pana formam un strat pe platou.
Peste piscoturi turnam o treime din cantitatea de crema de mascarpone si o treime din cantitatea de crema de ciocolata. Continuam cu inca doua straturi din fiecare, incheind deci cu un strat de ciocolata. Dam tortul la frigider pentru 5-6 ore, preferabil de pe o zi pe alta.
Inainte de a-l servi, desfacem peretii formei, indepartam cu grija hartia de copt, pudram cu cacao si ornam dupa inspiratie, cu niste bilute de ciocolata in cazul nostru.
Tortul este foarte fin, cu un gust subtil de cafea si are in jur de 280 calorii la 100 de grame, dar nu cred ca acest ultim aspect a contat pentru cineva :)

 

 

 

La multi ani, iubitule!

 


Articol recomandat de furnicuti.blogspot.com