Tort Richard
Sursa Tort Richard
articol scris de Fraiche Bistro blog fraiche-bistro.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
In prag de seara Felicia mi-a trimis o reteta pentru concursul Jamie Oliver. Un tort care arata de-a dreptul delicios.
TORT RICHARD
Pentru acest tort ai nevoie de:
- 7 oua;
- 7 linguri zahar;
- 200 g nuca prajita si macinata;
- 4 linguri făina;
- 50 ml ulei;
- 500 ml frisca lichida;
- 400 g ciocolata menaj.
Se bat albusurile spuma cu zaharul, se adauga galbenusurile frecate cu ulei, nuca macinata si faina.Se coc 3 foi in tava de aragaz unde am pus inelul de copt de la forma de tort.
Pentru crema se incalzeste frisca, se adauga ciocolata rupta bucati si se tine pana se topeste ciocolata. Se da la rece. Cand compozitia s-a incalzit se bate spuma. Se acopera si se decoreaza foile cu crema.