Tort Revelion
Sursa Tort revelion
articol scris de Danelutza blog danielaincucina.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
In sfirsit a venit si rindul retetei de la tortul de revelion, ca daca nu o postez mai repede, risc sa vina alte sarbatori.
Pentru blat am folosit reteta de la aceasta delicioasa rulada.
Pentru crema avem nevoie de:
- 350 g de mascarpone (poate fi inlocuita cu ricotta)
- 60 ml frisca lichida
- 2 linguri de ciocolata rasa
- 3 linguri de zahar pudra
- citeva picaturi esenta de portocale
- pentru decor: frisca mixata + un pliculet zahar vanilat
Intr-un vas punem mascarponele (daca folositi ricotta trebuie trecuta prin sita), adaugam ciocolata, zaharul pudra, esenta si frisca lichida (nu trebuie mixata) si amestecam cu o lingura din lemn, pina vom obtine o compozitie omogena.
Am taiat in trei blatul, l-am insiropat cu suc de portocale, am pus crema si l-am decorat cu frisca mixata de aceasta data, in care am pus un pliculet de zahar vanilat.
Gata, usor de facut , usor de mincat, doar la decor am pierdut un pic de timp...