Tort Revelion 2015
Sursa Tort revelion 2015
articol scris de Lissa blog torturilelissei.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
La multi ani tuturor ,sa aveti un an cu multe realizari si cu tot ce va doriti.
De revelion am ales un tort tiramisu ....modificat bineinteles dupa gustul meu ,foarte usor de facut si foarte bun,zic eu.
in partea de jos nu am pus piscoturi ,dupa cum se vede am ales sa pun un blat din biscuiti ,
biscuitii i-am dat prin robot sau se pot farama cu mana ,apoi se amesteca cu untul si ciocolata.
pe tava am pus un inel detasabil cu diametrul de 24 cm ,am pus compozitia si am lasat la rece pana s-a intarit .
Pentru crema,
6 galbenusuri ,200 g zahar 3 linguri lapte,vanilie ,rom ,un plic cappuccino .
500 g mascarpone ,500 ml frisca
Eu nu prefer galbenusurile crude ,asa ca le-am pus pe abur impreuna cu zaharul si laptele ,am amestecat bine pana s-a dizolvat zaharul ,am pus esenta de vanilie ,rom si cappucinno ,am amestecat pana compozitia s-a ingrosat si apoi am dat la rece.
Mascarponele l-am mixat bine ,apoi am pus crema de oua si am mixat sa se incorporeze ,iar la final am amestecat cu frisca batuta bine.
Dupa gustul fiecaruia se mai adauga arome ,eu am mai pus o lingurita de ness dizolvata cu o lingurita de lapte.
Peste blatul de biscuiti am pus crema ,apoi piscoturi inmuiate in cafea ,apoi crema ,iar piscoturi si ultimul strat iar crema.
Deasupra am pudrat cu cacao si pentru ca mi-au ramas cateva piscoturi ,le-am faramat si am amestecat cu nuca macinata ,cu ciocolata topita si rom dupa gust ,am format cateva bomboane si am pus deasupra .Pe margine am pus un pic de ciocolata topita sa curga ,am vrut un tort simplu si bun.
si o feliuta