contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort Revelion 2013

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

La multi ani in 2013.
Sa aveti un an bun ,toate relele si grijile sa se fi dus  odata cu anul ce a trecut ...eu ma bucur ca a trecut si sper ca anul acesta sa fie mai bun pentru toti.
Tortul de revelion am vrut sa fie un pic mai vesel si l-am vrut de ciocolata ,asa ca am facut reteta cu 3 ciocolate pe care sunt sigura ca toata lumea deja o stie ,doar ca poate fiecare o face in felul lui.
Blatul e cel de cacao ce il folosesc eu des si e exact reteta de aici,l-am taiat in doua. http://torturilelissei.blogspot.ro/2008/11/blat-de-tort.html
Imi place sa fac blaturile de cacao pentru ca orice crema pui in tort ,blatul o scoate in evidenta ,exista contrast si arata felia bine.
Am folosit cadrul de prajitura la marimea de 24/24 cm....se poate face si in tava dreptunghiulara normala de prajitura.
Pentru crema :
la fiecare crema am pus exact aceeasi cantitate de frisca ,ciocolata si gelatina.
Se pune pe baie de abur sa se topeasca 200 g ciocolata alba impreuna cu 100 ml frisca lichida.
Frisca am folosit gata indulcita .Cand e gata topita ciocolata ,se ia vasul de pe foc.
10 g de gelatina peste care am pus 50 ml apa ,se topesc pe baie de abur apoi asa fierbinte se amesteca in ciocolata topita.
 Separat am batut  400 ml frisca ,apoi am amestecat ciocolata alba topita, in aceasta frisca ,la inceput cu mixerul ,apoi cu lingura de lemn ca sa se incorporeze bine.
In cadrul in care am copt blatul,am pus o foaie de blat ,am insiropat cu cappuccino (exact asa cum il bei,dizolvat in apa fierbinte si am lasat pana s-a racit) apoi am pus crema de ciocolata alba si am intins cu paleta cat de drept am putut.
La fel ca si la crema alba am procedat cu celelalte doua ...ciocolata simpla cu lapte si ciocolata amaruie. 
Dupa ce am pus crema alba ,am lasat la frigider 15 minute ca sa se intareasca si apoi m-am apucat de a doua crema,apoi a treia crema si deasupra cealalta foaie de blat.

Dupa cateva ore se poate intoarce tortul pe platou ,cu un cutit umed se desprinde de pe margine si se intoarce.
L-am imbracat intr-un strat de unt ..200 g unt moale de la temperatura camerei ,am amestecat cu zahar pudra dupa gust si am pus esenta de lamaie,puteti pune orice esenta.
L-am imbracat in pasta de zahar si l-am  ornat.
Placuta din pasta a fost facuta de catre Karina cu o zi inainte. 
Il puteti imbraca in frisca ,sau cu o glazura de ciocolata deasupra ,e bun oricum.

Se taie foarte bine si felia arata foarte frumos daca cutitul e trecut prin apa.