Tort Regal Cu Ciocolată
Sursa Tort regal cu ciocolată
articol scris de radu_mailat blog bucatarialuiradumailat.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Alune de pădure, stafide înmuiate în rom, scorțișoară, nuci caramelizate și multăăă, foarte multă ciocolată... Un adevărat delir pentru orice papilă gustativă...
Ingrediente:
Ptr. blat: 200 gr margarină (Rama), 150 gr zahăr, 5 ouă, 200
gr făină, 100 gr alune de pădure, 3 lingurițe praf de copt, 125 gr stafide
înmuiate în rom, 100 gr ciocolată amăruie rasă
Ptr. cremă: 400 ml frișcă, 1 plic întăritor de frișcă, un
praf scortișoară, 2 lingurițe cafea solubilă, 100 gr ciocolată cu lapte, 100 gr
nuci caramelizate, 50 gr ciocolată rasă.
Mod de preparare:
Blatul: Se bate margarina cu zahărul și se înglobează
unul câte unul ouăle. Se amestecă făina cu praful de copt, alunele măcinate și
cacaua și se înglobează în margarină. Se adaugă ciocalata rasă și stafidele, se
omogenizează bine compoziția și se pune la copt într-o formă tapetată cu hârtie
de copt, la foc mic, în cuptorul încins, circa 50 de minute. După ce se scoate,
se lasă să se răcorească în formă vreo 10 minute, apoi se scoate și se lasă să
se răcească. Când e rece, se taie în două.
Crema: Se topește pe baie de abur ciocolata cu lapte.
Frișca se bate bine, împreună cu plicul de întăritor, scorțișoara și nessul. Se
înglobează treptat, omogenizându-se bine, în ciocolata topită, iar la final
nucile caramelizate mărunțite. Se lasă la rece circa 10 minute, apoi se pune
peste primul blat însiropat cu lichior de cafea. Se pune al doilea blat și se
lasă la frigider vreo două ore. Se ornează cu frișcă și bucățele de rodie.
Mod de servire:
Se
servește rece, alături de un cafe frape.