Tort Red Velvet
Sursa Tort Red Velvet
articol scris de mica82ro blog Mica's Blog
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Reteta este preluata de pe site-ul Joy of Baking
Ingrediente blat:
250 gr faina tip 000
1/2 lingurita sare
2 linguri (15 grams) cacao
113 gr unt nesarat
300 gr zahar
2 oua mari
1 lingurita esenta vanilie
240 ml lapte batut
2 linguri colorant rosu
1 lingurita otet
1 lingurita bicarbonat de sodiu
Ingrediente crema de branza:
227 gr crema de branza
227 gr mascarpone
1 lingurita
115 gr zahar pudra
360 ml smantana pentru frisca (35-40% grasime minim)
Preparare:
Se incalzeste cuptorul la 175 grade.Tapetati cu unt (sau hartie de copt mai bine) forma in care veti coace blatul si lasati-o deoparte.
Se amesteca faina, sarea si pudra de cacao intr-un bol.
Cu un mixer se bate untul separat pana cand devine moale (1-2minute). Se adauga zaharul si se continua mixarea pana cand obtinem o crema spumoasa de unt. Adaugam ouale pe rand si amestecam foarte bine dupa fiecare.
Esenta de vanilie se adauga peste crema de unt si oua si se omogenizeaza bine compozitia.
Laptele batut se amesteca cu colorantul rosu( asta daca folositi colorant lichid, daca folositi pudra il amestecati cu faina).
Folosind un mixer la puterea cea mai mica amestecam altaernand compozitiile de faina, unt si lapte batut. Turnam cate putin din fiecare pe rand si amestecam continuu.
Dizolvam bicarbonatul in otet intr-un vas. Dupa ce s-a inspumat in adaugam rapid in aluatul pentru blat.
Amestecul se toarna rapid in tava deja pregatita si se pune in cuptorul preincalzit. Coacem circa 25-30 de minute sau pana trece de testul scobitorii.
Pentru crema de branza vom proceda astfel:
Crema de branza si mascarpone se amesteca bine, de preferat cu un mixer , pana cand devin spumoase. Se adauga vanilia si zaharul pudra si se continua mixarea acesteia. Treptat adaugam smantana grasa pentru frisca si mixam foarte bine. Mai adaugati zahar pudra daca nu obtineti o consistenta buna la crema. Smantana pentru frisca poate fi inlocuita si cu frisca obisnuita .
Blatul complet racit se va taia in 2-3 felii care vor fi umplute si ornate cu crema de branza.
Pentru ca tortul a fost facut pentru o fetita care isi sarbatoreste ziua de nastere astazi, M-am jucat putin cu pasta de zahar obtinuta dupa reteta Lissei.