contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort Red Velvet

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Un tort uşor, elegant şi cu o aromă aparte, dată de cafeaua cu alcool.

Ingrediente:Pentru blat: 2 1/2 căni de făină, 1 1/2 căni de zahăr, 1 linguriţă praf de copt, 1 linguriţă de sare, 1 linguriţă cacao, 1 1/2 căni de ulei, 1 cană lapte bătut (la temperatura camerei), 2 ouă mari (la temperatura camerei), 2 linguri de colorant alimentar roşu lichid, 1 linguriţă de oţet alb distilat, 1 linguriţă esenţă de vanilie.
Pentru crema ganache: 300 grame ciocolată menaj, 250 ml frişcă.

Mod de preparare:Într-un castron mare, cerneţi împreună făina, zahărul, praful de copt, sarea şi cacaua. Într-un alt castron mare amestecaţi împreună uleiul, laptele bătut, ouăle, coloranţii alimentari, oţetul şi vanilia. Folosind un mixer, se amestecă ingredientele uscate în ingrediente umede până se formează un aluat neted. Împărţiţi aluatul de tort în mod egal în trei forme de copt, unse în prealabil cu ulei şi tapetate cu făină. Coaceţi-le până când aluatul se desprinde de marginea formei şi trece testul scobitorii (aproximativ 30 de minute, la foc mediu). Scoateţi formele din cuptor, dezlipiţi complet marginile aluatului de formă cu ajutorul unui cuţit pe care îl treceţi de-a lungul muchiei, scoateţi blaturile din forme şi lăsaţile să se răcească complet.
Cât timp blaturile se află la copt, încălziţi ciocolata mărunţită bine, împreună cu frişca lichidă, pe bain-marie, la foc mic. Când ciocolata începe să se topească, amestecaţi întruna ca să se topească uniform şi pentru a evita prinderea ei de fundul vasului. Crema obţinută se pune la frigider cam 3 ore, ca să se întărească bine. După ce se scoate crema din frigider, se amestecă bine folosind o spatulă sau mixerul.
Se aşează pe un platou prima foaie de blat, se însiropează uşor cu cafea şi alcool (cognac, vişinată, rom, whisky) şi se pune deasupra cremă de ciocolată, cam 1 cm grosime. Se aşează apoi uşor al doilea blat, se însiropează, apoi se pune iarăşi cremă de ciocolată cam 1 cm grosime, ultimul strat fiind cea de a treia foaie de blat, însiropată.

Mod de decorare:Se acoperă întregul tort cu crema rămasă şi se aşează de jur-împrejur pişcoturi înmuiate foarte uşor în cafea şi alcool. Se presară deasupra fulgi de ciocolată sau krantz.