contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort Rapid

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Coliva mea si-a gasit repede intrebuintarea. A doua zi dimineata cand ne-am trezit ne lipseau din gradina patru ghivece cu flori. Cele mai frumoase. A stat bine si le-a studiat ca doar are bec in fata portii care lumineaza curtea mama, mama. Am pe peretele cu soare niste etajere frumoase pe care sunt puse o gramada de ghivece. Deci a putut sa le contemple in liniste. Asa imi trebuie, ca eu ma cred in Germania, nu in Romania si nu inchid poarta niciodata. In mintea mea nu pot sa accept ideea ca cineva poate intra la mine in curte si sa fure. Eu si cu ideile mele tampite. Bine ca nu mi-a luat si masina ca si pe asta o tin deschisa intotdeauna. Bun, deci coliva a fost facuta pentru floricelele mele dragi. Deci azi trebuie sa ma indulcesc ca sa-mi treaca supararea si am sa fac repejor un tortulet.

-1 blat de tort bulgaresc

-2 cutii de Finetti de ciocolata mici

-250 g unt

-1 cutie de compot de ananas cu felii rotunde

-5 kiwi

-1 portocala

-100 g fulgi de cocos


Untul se pune intr-un castron si se freaca spuma.


In el se pune apoi putin cate putin din cele doua cutii de Finetti pana se termina.

Se desface cutia de ananas si se lasa la scurs rondelele. Dupa ce s-au scurs se taie bucatele.

Se desfac foile de tort.

Pe o farfurie de tort se pune o foaie si se insiropeaza cu sirop de ananas din compot.

Se pune apoi pe ea o parte din crema (astfel incat la sfarsit sa ramana mai multa crema, pentru ornat tot tortul) si intinde pe toata suprafata ei.

Peste ea se pun jumatate din bucatelele de ananas.

Se pune si a doua foaie de tort si se procedeaza la fel. A treia foaie se pune, se insiropeaza tot cu sirop de ananas si se inveleste tot tortul cu crema ramasa.
Se imbraca tortul cu fulgi de cocos
si se orneaza cu kiwi si portocala.


Articol recomandat de bucatariacameliei.blogspot.com