contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort Rapid Cu Mascarpone

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga



Acesta este primul tort pe care m-am incumetat sa il fac. Imi place aspectul sau nu foarte cosmetizat. Se pregateste si se "asambleaza" foarte usor. Este deci un tort fara cine stie ce pretentii dar cu un gust delicios, pe de-o parte nisipos si cu aroma de ciocolata, iar pe de alta parte cremos cu un fin gust de cafea.

Ingredientele pentru blat:

  1.  200 gr unt (sa fie foarte moale)
  2.  250 gr zahar
  3. 140 gr faina
  4. 80 gr cacao
  5. 4 oua
  6. o lingurita praf de copt
  7.  
Ingrediente pentru crema:
  1. 250 gr crema mascarpone
  2. 80 gr zahar pudra vanilat
  3. 80 ml cafea (o ceasca micuta)
Se amesteca faina cu praful de copt si se pun si restul de ingrediente. Se amesteca bine de tot pana cand se omogenizeaza. Se unge forma de tort cu unt si se da la cuptorul incins in prealabil circa 40 min. Se verifica cu scobitoarea. Nu te impacienta daca crapa la suprafata, acela o sa fie "fundul" tortului. Dupa ce e gata, se lasa la racit. Cand s-a racit complet, se rastoarna si se taie transversal (de-a curmezisul).
 Intre timp, se amesteca crema mascarpone cu zaharul pudra si se pune treptat din cafea, pana cand capata o consistenta cremoasa, dar nu lichida si o culoarea untului.
Se pune jumatate de crema pe prima foaie de blat, lasand un spatiu de 1-2 cm pana la marginea acestuia (ea se va umple prin presare cu cel de-al doilea strat de blat). Se pune al doilea blat si inca un rand de crema. Se orneaza cu ciocolata rasa, zmeura, felii de banane. Este mult mai gustos si se taie mai aspectuos dupa ce a stat cateva ore la frigider.



Articol recomandat de dulceatadetrandafiri.blogspot.com