contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort Rapid, Cu Căpșuni

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ca tot e maine 1 iunie puteti pregati un tortulet cu capsuni cu care sa-i rasfatati pe cei mici. DSC04522 Ingrediente: Blat: 4 oua, 120 g zahar, 100 g faina, 20 g cacao, esenta de vanilie, un praf de sare. Crema: 2 galbenusuri (albusurile le-am folosit aici), 3 linguri zahar, 3 linguri faina, 300 ml lapte, esenta de vanilie 2-3 linguri frisca/50 g unt. Am mai avut nevoie de 200 ml frisca lichida si, desigur, capsuni. DSC04527 Intai mixam bine ouale timp de 20-25 de minute, impreuna cu zaharul, esenta si putina sare. Incorporam usor, folosind o lingura de lemn, faina cernuta impreuna cu cacaua si amestecam cu grija, de jos in sus. Turnam aluatul in forma de copt (eu am folosit una de silicon), lovim usor forma de masa, apoi coacem blatul in cuptorul preincalzit, timp de 25-30 de minute, sau pana trece testul scobitorii. Scoatem blatul pe un gratar si-l lasam la racit. In acest timp, preparam crema: mixam (sau folosim un tel para) galbenusurile cu zaharul si mai apoi cu faina, incorporam si laptele, treptat, dupa care punem compozitia la fiert, la foc mic - eu am o oala cu fund dublu, numai buna pentru cremele pentru prajituri. Amestecam mai mereu si cand compozitia se ingroasa, ca o budinca, oprim focul si lasam crema la racit. Cand e racorita adaugam esenta si incorporam untul (eu am folosit niste frisca, pe care am amestecat-o in crema rece). Feliem capsunile, batem frisca. DSC04530 Asezam pe un platou blatul (eu l-am insiropat, cu un sirop facut din apa, zahar, esenta de rom), repartizam deasupra crema, apoi feliile de capsuni si decoram cu frisca. DSC04523 DSC04524 La multi ani copilasilor! DSC04526