Tort "tatin" Cu Mere
Sursa Tort "Tatin" cu mere

articol scris de savalaura.blogspot.c blog savalaura.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
...cu ghilimelele de rigoare, fiindca ceea ce vedeti este de fapt o noua transformare a checului meu simplu intr-un tort Tatin :P (asta pana cand va voi prezenta adevarata tarta Tatin)
E o varianta delicioasa a celebrei prajituri rasturnate cu mere, pe care sper s-o incercati...numaidecat :))
...siropul caramel care invadeaza timid blatul plin de arome este exact ceea ce il face atat de irezistibil!!!
Ingrediente:
Pentru chec:
- 2 oua
- 1 cana zahar
- 1/2 cana lapte
- 1/2 cana ulei
- 2 cani faina
- 1 plic praf de copt (10 g.)
Pentru siropul caramel si compozitia cu mere:
- 150 ml. apa
- 250 g. zahar
- 6, 7 mere potrivite
- 1 lamaie
Pentru ornat:
- 300 ml. frisca
- praf de scortisoara