Tort "somloi"
Sursa Tort "Somloi"
articol scris de Criss75 blog criss75-despremine.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Adaptare dupa prajitura "Somloi galuska" .
Blat maro:
-3 oua
-3 linguri zahar
-2 1/2 lingura faina
-1 lingura cacao
Blat cu nuca
-3 oua
-3 linguri zahar
-3 linguri nuca macinata
-1 lingura faina
Decor:
Blat alb:
-3 oua
-3 linguri zahar
-3 linguri faina
Fiecare blat se coace separat, in aceeasi tava, pe hartie de copt.
Se separa ouale, se bat spuma tare albusurile, se adauga zaharul si se bate in continuare pana se topeste zaharul. Se adauga galbenusurile, apoi amestecand usor de jos in sus, se adauga faina.
La fel se procedeaza si la celelalte blaturi.La blatul maro am cam dat-o in bara, in sensul ca am facut blatul din 2 oua si abia cand l-am pus in tava mi-am dat seama. Ei, nu-i nimic, a iesit un pic mai subtire decat celelalte doua.
-3 oua
-3 linguri zahar
-3 linguri faina
Fiecare blat se coace separat, in aceeasi tava, pe hartie de copt.
Se separa ouale, se bat spuma tare albusurile, se adauga zaharul si se bate in continuare pana se topeste zaharul. Se adauga galbenusurile, apoi amestecand usor de jos in sus, se adauga faina.
La fel se procedeaza si la celelalte blaturi.La blatul maro am cam dat-o in bara, in sensul ca am facut blatul din 2 oua si abia cand l-am pus in tava mi-am dat seama. Ei, nu-i nimic, a iesit un pic mai subtire decat celelalte doua.
Blat maro:
-3 oua
-3 linguri zahar
-2 1/2 lingura faina
-1 lingura cacao
Blat cu nuca
-3 oua
-3 linguri zahar
-3 linguri nuca macinata
-1 lingura faina
Sirop:
-200 ml apa
-120 g zahar
-1 esenta de rom
Crema:
-4 oua
-4 linguri amidon sau faina
-8 linguri zahar
-2 plicuri zahar vanilat
-650 ml lapte
-150 g stafide spalate si inmuiate in rom
-nuca macinata
-bordura de ciocolata din 100 g ciocolata amaruie (Primola)
-50 g ciocolata pentru inimioare si pentru spritat peste frisca
-capsuni trase in ciocolata
Pentru crema, separam ouale si
batem albusurile spuma tare. Galbenusurile le amestecam cu zaharul,
vanilia, amidonul si turnam usor laptele caldut. Firbem crema pana
capata consistenta unei budinci apoi adaugam albusurile spuma si
amestecam usor pana se inglobeaza in crema fierbinte.
Asamblare:
Blat alb, insiropat, cvu siropul de zahar cu rom, 1/3 din crema, nuca macinata si stafide in functie de preferinta.
Blat maro, insiropat, 1/3 crema, nuca macinata, stafide