Tort "latte Macchiato"
Sursa Tort "Latte Macchiato"
articol scris de savalaura.blogspot.c blog savalaura.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Dragii mei, de ce oare inceputurile sint atat de importante?!...de ce atunci cand se implinesc nu-stiu-cati ani de la "ceva", momentul nu poate trece neobservat?! :P
Poate fiindca fiecare inceput e o speranta, si e intotdeauna cel mai frumos?! :)
Scriu pe blogul asta, iata, de deja 5 ani de zile, ani care-au zburat ca clipele...
Pe multi dintre voi va am inca de la prima reteta aproape, pe altii v-am castigat pe drum, dar si acum, ca si atunci, ma anima aceleasi arzatoare sentimente si dorinte, una dintre ele fiind aceea de a va imprieteni cu bucataria :)))
Va multumesc, asadar, pentru ca ma urmariti, si indragiti (am intuit asta dupa numarul mesajelor voastre, unul mai frumos si mai emotionant ca altul :P)
Tortul aniversar de anul acesta este, la prima vedere, un tort delicat, dar puternic si deosebit dupa ce ii descoperi aroma: Tort Latte Macchiato!!!!!
...si pentru ca nu toata lumea adora cafeaua asa cum o ador eu :D, voi reveni cu inca o dedicatie dulce, cu ciocolata probabil, care precum se stie e pe placul tuturor :)
Surprizele dulci din anii trecuti vor fi afisate la sfarsitul postarii, dat fiind faptul ca si-au savurat deja momentul de glorie :))
Tortul "Latte Macchiato" este unul fin si usor, si atat de placut aromat...la noi s-a bucurat de un succes nebun!!!!!!!!!!!!!!!!!!
La multi ani mie, alaturi de voi!!!!!!!!!!!!! :)
Ingrediente pentru cca. 16 felii:
Pentru blat:
- 125 g. unt moale (lasat din timp la temp.camerei)
- un varf cutit de sare
- 125 g. zahar
- 1 pachetel zahar vanilat (10 g.)
- 2 oua mari
- 75 g. faina
- 50 g. amidon
- 1 lingurita cu varf praf de copt
- 3 linguri mari lapte
Pentru crema de iaurt - alba :)
- 750 g. iaurt gros, cremos (grecesc)
- 200 g. zahar
- 2 pliculete zahar vanilat (20 g.)
- 200 ml. frisca lichida sau smantana pentru frisca
- 5 foi gelatina sau 10 g. granule de gelatina
Pentru crema de nes- cafenie :P
- 450 g. iaurt gros, cremos (grecesc)
- 120 g. zahar brun sau alb
- 3 linguri nes (cafea solubila)
- 3 foite gelatina sau 5 g. granule de gelatina
- 100 ml. frisca lichida sau smantana pentru frisca
Pentru decor:
- 2 linguri cacao
- forma/sablon in forma de inimioara